[E36] Problem z zamkiem

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Darkshine

[E36] Problem z zamkiem

Post autor: Darkshine »

Zamek otwierania dzwi sie zacina nie idzie ani zamknac ani otworzyc drzwi, czasami tylko zalapie i pewnie ktos mi sie dobieral do auta bo wczesniej trybil z lekkimi zacinkami, co z tym mam zrobic. Jechac naprawic czy kupic nowy zamek, zebym sie znowu nie wykosztowal bo nigdy sobie nie sprawie felg do mojej betki, za porady dzieki
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 13:05 przez Darkshine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

ja czasem tez tak mam ze mi zamek kierowcy nie dziala i musze od pasazera otwierac. Ale nasmarowalem i jak narazie dziala. Slyszalem ze mozna to naprawic. A felgi nie kosztuka tyle co zamek ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Darkshine

No nie kosztuja ale doszed mi teraz do tego akumulator a kasa ucieka i znowu fele beda 1 mies. puzniej, a zamek nasmaruje i chyba bedzie ok bo jak jest wilgotno to chodzi :wink:
bociek

Post autor: bociek »

heh ja tez takie jaja z zamkiem mialem :D ale po 2 miesciach udalo mi sie centralke pod alarm podlaczyc :D jeeee i teraz mi on nie przeszakda :D
Cris

Post autor: Cris »

u mnie to samo :/ musze alarm podlaczyc :/
Darkshine

Bylem sie pytac ile podpiecie alarmu do centralnego kosztuje i mi zaspiewala 500 zeta, chyba cos nie tak co :?:
bociek

jak masz auto po lifcie to plac im te 500zl i nie nazekaj :D ja zrobilem ten blat i szukalem ludzi co by mi to taniej zrobili to meczylem sie 2 miesciace i wyszalo mnie podobnie moze z 200zl mniej :/ a jak masz przed liftem to lej na tego co montuje ten alarm i szukaj kogos innego :D
darckshine

Post autor: darckshine »

a nie lepiej na gieldzie kupic jakis dobry alarm i samemu zalozyc ??
Admin
Site Admin

Re: Problem z zamkiem

Post autor: Admin »

MISIEK-BMW1 pisze:Zamek otwierania dzwi sie zacina nie idzie ani zamknac ani otworzyc drzwi, czasami tylko zalapie i pewnie ktos mi sie dobieral do auta bo wczesniej trybil z lekkimi zacinkami, co z tym mam zrobic. Jechac naprawic czy kupic nowy zamek, zebym sie znowu nie wykosztowal bo nigdy sobie nie sprawie felg do mojej betki, za porady dzieki
zamek jest lepiej naprawic, no chyba ze chcesz miec dodatkowy kluczyk do drzwi kierowcy, komplet wszystkich zamkow tez jest dosc drogi. Moze sie Tobie zacina zamek przez te mrozy?!?! wiem ze moja e30 ma podgrzewanie zamkow ale nie wiem jak to jest w e36
bociek

darckshine pisze:a nie lepiej na gieldzie kupic jakis dobry alarm i samemu zalozyc ??
szczeze mowiac nie bardzo sie oplaca alarmow z allego albo jakies gieldy kupowac. Jak ci sie pilot zepsuje to masz do wymiany alarm a nie pilot :D niestetyyu na alarmie nie ma co za bardzo oszczedzac i trzba sie przygotowac na koszt minimum 500 z montarzem
Cris

bociek pisze:
darckshine pisze:a nie lepiej na gieldzie kupic jakis dobry alarm i samemu zalozyc ??
szczeze mowiac nie bardzo sie oplaca alarmow z allego albo jakies gieldy kupowac. Jak ci sie pilot zepsuje to masz do wymiany alarm a nie pilot :D niestetyyu na alarmie nie ma co za bardzo oszczedzac i trzba sie przygotowac na koszt minimum 500 z montarzem
nie widze takiej potrzeby... kupujesz alarm do 200 zeta i masz 300 w kieszeni... nie slyszalem zeby komus ze znajomych cos sie psuly alarmy z gieldy... a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac... :P
jarku

Post autor: jarku »

Dokladnie :D
Dla przykladu mam alarm z Allegro za 150zeta(syrena, czujniki ruchu, czyjnik wstrzasowy) z mnostwem bajerkow i dodatkowych wyjsc, do tego 2 piloty z mozliwoscia doprogramowania dwoch nastepnych i dziala ok. Dodatkowo ma duzy zasieg (tak mi sie wydaje, bo w lini prostej bez przeszkod na drodze zamykam i otwieram auto z odleglosci ok 30m :D )
Zalozenie u poleconego elektryka samochodowego 150zl razem z jakims dodatkowym przekaznikiem (czy cos o podobnej nazwie) zmieniajacym polaryzacje?? do centralnego

Reasumujac 300zl i pelna satysfakcja :!:
Cris

Nie wytrzymalem i rozebralem ten zamek , doszukujac sie wady zamka... jak sie okazalo wada byly blaszki we wkladce... dziala to tak jakby ktos nie wiedzial: blaszki wystaja, blokujac by zamek sie nie otwieral, wkladamy kluczyk , blaszki sie chowaja i mozemy obracac kluczem. od czestego wkladania kluczyka blaszki sie wyjechaly i po wlozeniu minimalnie wystawalu haczac.
to wlasnie bylo powodem , blaszki haczyly i nie szlo przekrecic kluczem, spilowalem blaszki i teraz dziala jak powinno. :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ