[E36] Problem z wbiciem 'jedynki'

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Ficek

Post autor: Ficek »

Tak powracajac do tematu :D
Wymienilem dzisiaj olej w skrzyni biegow i co ? i Qpa :(:(:(:( to samo co bylo moze ktos mi doradzi co to moze byc :) da ktos glowe uciac ze to bedzie synchroizator bo chcialbym to naprawic ale normalnym kosztem a nie wymiana kazdej czesci po kolei az skonczy sie na wymianie sprzegla skrzyni biegow i silnika hehe :D Prosze o pomoc :) Franz ty jechales pare razy moim autem to wiesz napewno jak mi chodzila ta skrzynia to moze bedziesz podejzewal co moze byc przyczyna z gory wiekie dzieki wszystkim :)
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ja tam nie chce nikogo dolowac ale juz tak kiedys mialem i sprawa jest jasna jak dla mnie ,zaczyna sie od tego ze nie da sie wbic jedynki pozniej zacznie wyskakiwac 3 bieg i takie tam wymiana oleju nie pomaga mi nie pomoglo o tak to powiem . wydalem 100 zeta na skrzynie wymienilem i bylo git .
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

dokladnie skrzynie z bmw sa dobre ale jakos maja krotka zywotnosc ja mam skrzynie co wyskakuje 3 moze pojdzie ja uratowac tanim kosztem Hanys kto i co tam robiles w tej skrzyni?
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Kisol ja kupilem poprostu inna nie bawilem sie w zadne naprawy serio jak poszukasz to nawet i na necie kupisz dobra skrzynie i za grosze
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

wiem ja tez kupilem za 300 ale mam ta stara i myslalem ze pojdzie to tanio zrobic
BaracuSS

Post autor: BaracuSS »

Ja za 2 dni bede mial na sprzedaz skrzynie z wyskakujaca 1 , to moze kisol z dwoch jedna dobra zrobimy??? :D
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

dobry pomysl :D bedzie na zapas haha
mam jeszcze dyfer jak ktos ukreci :wink:
Ficek

kisol pisze:dobry pomysl :D bedzie na zapas haha
mam jeszcze dyfer jak ktos ukreci :wink:
\
niewiem czy ja bym niepotrzebowal :/ bo cos sie dzieje
Ficek

Poraz 2 powracajac do tematu chcialbym cos powiedziec :)

Jak wczesniej pisalem wymienilem olej w skrzyni poraz kolejny i qpa dalej bylo to samo a dlaczego ???? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Bo malo jest mechanikow a duzo oszustow i zlodzieji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wczoraj kupilem olej OSOBISCIE !!!!! DEXTRON III i pojechalem do calkiem innego mechanika wymienic :) Jak wylewal ten poprzedni olej to sam byl zdziwiony co to bylo :/:/ ( tamten pajac wlal mi tam jakis badziew :/:/) Teraz po wlaniu dextrona 3 skrzynia chodzi leciutko, elegancko jak nowa !!
A do tego co mi wlal ta QPe zaraz pojade i glowe strzaskam o beton!!!!!!!!!

:)
Ostatnio zmieniony 2007-12-30, 12:46 przez Ficek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

ja zawsze mowie zeby sobie robic samemu przynajmniej sie wie co sie ma
ODPOWIEDZ