[E36] BMW E36 by Krzys

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

http://www.wrzuta.pl/film/ehCTigeEdU/he ... e_by_risto

nagralem krotki filmik jak jest widno :D
Membranka fajnie sie rusza :P
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
1bizkit

Post autor: 1bizkit »

Krzys pisze: Membranka fajnie sie rusza :P
Blaupunkt 25oGTB tak samo sie rusza (Membrana) na zmacniaczy 4-kanalowym.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

to ze sie tak rusza o niczym nie swiadczy. Nie porownuj Blaupunkta do Hertza bo to calkiem inna jakosc. Chialem tylko pokazac fajny efekt.
Mam takie wrazenie jakbys bardzo krytykowal ze wybralem Hertza.
Adam ma sprzet JBl-a i wcale nie uwarzam ze moj sprzet czyms odbiegal jakoscia od jego JBla.
Moze nie slyszales nigdy Hertza wiec tak mowisz.
1bizkit

Krzys pisze:to ze sie tak rusza o niczym nie swiadczy. Nie porownuj Blaupunkta do Hertza bo to calkiem inna jakosc. Chialem tylko pokazac fajny efekt.
Mam takie wrazenie jakbys bardzo krytykowal ze wybralem Hertza.
Adam ma sprzet JBl-a i wcale nie uwarzam ze moj sprzet czyms odbiegal jakoscia od jego JBla.
Moze nie slyszales nigdy Hertza wiec tak mowisz.
Jak ma do JBla podpiety dobry zmachol to gra o niebo lepiej niz Hertz. Slyszalem Hertza i doinformowalem sie duzo w dziedzinie CA. Czytalem duzo opini i jestem na - NIE
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

jak Adam bedzie to moze napisac co i jak ma podlaczone. Ale jeden piecyk ma JBl-a tylko nie wiem do ktorej tuby podlaczony.
1bizkit

Krzys pisze:http://www.wrzuta.pl/film/ehCTigeEdU/he ... e_by_risto

nagralem krotki filmik jak jest widno :D
Membranka fajnie sie rusza :P
no to ja tez krociutki filmik nagralem.
http://bpts.mojeforum.net/viewtopic.php?p=3096#3096
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

dzis zaczalem robic nowa instalacje Car Audio. Zczynam od wymiany starych przewodow zasilajacych 8mm2 na 10mm2. Tyle ze teraz beda dwa przewody zasilajace po 10mm2 bo w drodze pocztowej jest kolejny wzmak :D Bedzie sieczka :D:D Bedzie to drugi wzmak Carpower HPB 1502. Narazie kazdy bedzie zasilal jedno Hertza. Ale to dopiero poczatek... W planach jest kondensator 1F i zmiana Hertz-ow 10" na 12". Dodatkowo w drzwiach pojawia sie panele z MDF-u na glosniki 165mm no i gdzies tam umieszczone tweetery na slupkach. Mysle ze na tym sie zakonczy moj niedosyt dzwiekowy. Zapomnialem dodac ze do tych 165mm raczej bedzie dodatkowy 3 wzmacniacz ale to juz firmy AUDISON. Na tyle by to bylo. Dzis bagaznik mam caly rozkopany. Udalo mi sie do kupy zlozyc jeden przewod "+" z bezpiecznikiem i przewod masowy. Jutro zajme sie druga para. W sobote nowe czincze i chyba podpiecie nowego wzmaka jesli oczywiscie do jutra dojdzie :)
1bizkit

przy tych planach ci Kondensator 1faradowy nie wystarczy. Przy 3 zmacholach to juz wogole nic nie da.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Przeciez ten 3 wzmachol bedzie malej mocy i nie na suba. To beda glosniki o mocy ok 80W RMS. Kondensator bedzie podpiety tylko pod wzmacniacze na suba. Pamietaj ze glosniki z przodu nie potzrebuja takiego zapasu mocy. Adam ma 2 wzmaki i jakos bez kondensatora wiec mi 3 zmachole z kondesnatorem nie zagraja jak powinny??
Zadam pytanie. Skad wiesz ze jeden kondensator 1F nic nie da?? Skonczylem technikum elektryczne o profilu automatyka. Troche sie znam na tym i sadze ze to zupelnie wystarczy. Przeciez to nie jest jakies profesjonalne naglosnie o mocy kilku KW.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

bizkit szanuje cie bardzo ale czy wiesz wogole ze ja mam aku w bagazniku z tylu i mam kable o dlugosci max 1,5metra?? Nie wiem czy wziales to pod uwage. To jest bardzo wazne. Nie mam zbyt duzych strat na kablu. Jesli aku jest przy silniku to owszem jest potrzebny zapas mocy. Ja sie zastanawiam czy wogle dac kondensator. 1 F w zupelnosci wystarczy.
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no moim zdaniem przydal by sie kendzior :D zawsze lepiej wiecej pradu niz mniej :P
1bizkit

Sorry mistrzu ale takie ja mam zdanie i mowie z doswiadczenia. Siedze juz w temacie Car-Audio dosc dlugo i informuje sie z roznych zrodel i po prostu doradzam zalozyc kondensator 2 faradowy. Przeciez one drogie nie sa, ale za to bedziesz slyszal roznice.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Mam wielu znajomych z elektorniki oraz takich ktorzy siedza w CA. Jestem zarejestrowany na forach CA i wlasnie tam mi napisali ze moze wcale nie bedzie potrzebny kondensator jesli mam tak bisko AKU. Bardziej bym sie zastanowil nad AKU zelowym. Jak bym mial kondesnator kupic to max 1 F.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Dzisiaj podpialem moj drugi wzmak. Poprostu pieklo na ziemi. Nie wiem czy tabliczki rej. nie przyspawam bo tak drzy. Myslalem ze ostatnio mi mocno drzalo. Ale teraz to jest masakra. W sobote bede to porzadkowal w bagazniku bo nowy wzmak lezy sobie narazie tak luzno.
adamwsb

Post autor: adamwsb »

hahahahah... chce to slyszec :D
ODPOWIEDZ