[E46] Xenon - mam problem

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
mario.ch79
Zaawansowany forumowicz

[E46] Xenon - mam problem

Post autor: mario.ch79 »

hej , jak w temacie mam problem z jednym reflektorem a mianowicie zaczal mi jedne xenon swiecic na zoto - co to moze byc? pzdr
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 16:39 przez mario.ch79, łącznie zmieniany 1 raz.
wielebny

Post autor: wielebny »

Niestety konczy Ci sie zarnik. A z tego co wiem to w takim przypadku przy wymianie nalezy zmienic oba (prawy i lewy) zarnik poniewaz beda inaczej swiecic.
daro 16v

Re: Xenon - mam problem

Post autor: daro 16v »

mario.ch79 pisze:hej , jak w temacie mam problem z jednym reflektorem a mianowicie zaczal mi jedne xenon swiecic na zoto - co to moze byc? pzdr
jakiej firmy masz xenon?hid?albo cos innego?
wielebny

Ma oryginaly BMW.
daro 16v

Post autor: daro 16v »

to zle zarniki bede drozsze niz kpl zestawy delikatnie mowiac zamiennikow
wielebny

Zastanawiam sie ile roboty jest z przystosowaniem oryginalnych reflektorow ksenonowych pod zestaw hid h7. Bo tak sie sklada, ze mam taki jeden na zbyciu.
Awatar użytkownika
mario.ch79
Zaawansowany forumowicz

Zamienilem zarniki stronami i moje reflektory zamienily sie rolami tzn ten co swiecil na zolto daje piekny kolor xenonu a drugi na odwrot . usterke udalo mi sie zlokalizowac juz po wyciagnieciu zarnikow jeden byl Osram D2S 35W 85122 a drugi Philips D2S 35W 66040 hehhe
Swobi

Post autor: Swobi »

mario.ch79 pisze:Zamienilem zarniki stronami i moje reflektory zamienily sie rolami tzn ten co swiecil na zolto daje piekny kolor xenonu a drugi na odwrot . usterke udalo mi sie zlokalizowac juz po wyciagnieciu zarnikow jeden byl Osram D2S 35W 85122 a drugi Philips D2S 35W 66040 hehhe
To czy to Osram czy Philips nie ma wplywu az w takim stopniu na kolor swiatla!!Te dwie firmy to jedyne uznane firmy produkujace zarniki.Na moje oko to masz juz soczewke przepalona a zarowki nie maja z tym nic wspolnego.Zreszta sam piszesz ze po zmianie stron "zolta" zaswiecila pieknym xenonem.
Awatar użytkownika
mario.ch79
Zaawansowany forumowicz

chyba sie nie rozumimy bylo tak:
prawa swiecila na zolto a lewa na xenon , zamienilem zarniki stronami
prawa swieci na xenon a lewa na zolto wiec raczej soczewka jest dobra
Swobi

Post autor: Swobi »

mario.ch79 pisze:chyba sie nie rozumimy bylo tak:
prawa swiecila na zolto a lewa na xenon , zamienilem zarniki stronami
prawa swieci na xenon a lewa na zolto wiec raczej soczewka jest dobra
Aha oki :D .Nie no to napewno zarnik ale tak jak mowie firma nie powinna miec takiego znaczenia.I Osram i Philips sa bardzo dobrymi zarnikami,mialem w swoich autkach.Raz nawet kupowalem z allegro po 110zl i bylem bardzo zadowolny i wiem ze swieca do dzis.
wielebny

No wiadomo, ze firma nie ma z kolorem nic wspolnego. Po prostu poprzedniemu wlascicielowi pewnie sie przepalil zarnik i wymienil na to co bylo pod reka.

P.S. mario wez na piatek te ringi.
ODPOWIEDZ