[E30] panel chek zwariowa? w e30

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
skandalista

[E30] panel chek zwariowa? w e30

Post autor: skandalista »

mam taki problem z kumplem bylismy ostatnio wymieniac zawias w jego e30 325e z 86roku i cala noc gralo radio i padl aku
wzielismy ja na matke by odpalila i odpalila ale przyszedl problem
swieca mu sie wszystkie kontrolki na chek`u nad lusterkiem czego to moze byc wina??
dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 13:03 przez skandalista, łącznie zmieniany 1 raz.
daro 16v

Post autor: daro 16v »

a odpalales na matce jak Ty to sobie zwiesz-rozumiem ze chodzi CI o prostownik >byl w pradzie podczas rozruchu?
skandalista

tak taki prosownik ktory daje wieksze napiecie niz napiecie ladowania aku
byl podlaczony do plusa pod maskaa minus do masy (aku w bagazniku nie ma dostepu do niego bo zamek z bagaznika padl i chwilowo kolega nie ma mozliwosci go otwarcia)
daro 16v

jesli niepomyliles klem to winy szukac w prostowniku,zwykle male prostowniki sa przedewszystkim na jednej diodzie i nie daja rownego pradu ladowania i moglo sie cos podziaqc z kompem,sprobuj zresetowac kompa jak nie pomoze to smigaj do elektryka/elektronika.druga rzecz jak ladujesz to prosto na klemy a nie zeby masa latala po calej budzie
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

sprobuj poprostu zdjac kleme i potem zalozyc. Sa jeszcze jakies inne objawy czy tylko siweci ten komp?? Jesli sam komp to moze cos w nim nie tak sie zrobilo. Wogoe dziala teraz CHECK??
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
skandalista

panie daro 16v po pierwsze napisalem w pierwszym poscie ze to byla matka (a maly prostownik to pana fantazja zrodzila) ta matka odpala cioezarowa autka rowniez wiec mysle ze mala nie jest :P

"druga rzecz jak ladujesz to prosto na klemy a nie zeby masa latala po calej budzie"

nie pamietam zebym napisal ze laduje akumulator, ale z gory dziekuje za sugestie, lecz mam jedno pytanie jeszcze jak sie kasuje komputer w e30 325e z `86 roku

panie krzys czealy czek control sie swieci innych problemow kolega nie zauwazyl a co do napisu chek na budzikach to od kad ja kupil byla chyba przepalona zaroweczka.

wszystko pieknie ladnie tyle ze nie mamy dostepu chwilowo do bagaznika (wkladka zamka sie rozsypala) wiec akcja typu odpiac klemy raczej odpada bo pod maska moge wszystkiego nie odciac od pradu chyba ze sie myle ??
ale i tak dziekuje panowie problem dalej jest
daro 16v

skandalista pisze:panie daro 16v po pierwsze napisalem w pierwszym poscie ze to byla matka (a maly prostownik to pana fantazja zrodzila) ta matka odpala cioezarowa autka rowniez wiec mysle ze mala nie jest :P

"druga rzecz jak ladujesz to prosto na klemy a nie zeby masa latala po calej budzie"

nie pamietam zebym napisal ze laduje akumulator, ale z gory dziekuje za sugestie, lecz mam jedno pytanie jeszcze jak sie kasuje komputer w e30 325e z `86 roku

panie krzys czealy czek control sie swieci innych problemow kolega nie zauwazyl a co do napisu chek na budzikach to od kad ja kupil byla chyba przepalona zaroweczka.

wszystko pieknie ladnie tyle ze nie mamy dostepu chwilowo do bagaznika (wkladka zamka sie rozsypala) wiec akcja typu odpiac klemy raczej odpada bo pod maska moge wszystkiego nie odciac od pradu chyba ze sie myle ??
ale i tak dziekuje panowie problem dalej jest
Twoj nick bardzo pasuje do Twojego awanturniczego zachowania na forum-<matka -sam sobie te urzadzenie nazwales-dla mnie jak i innych matka to osoba ktora Cie zrodzila ale jak widac nie wszystkich i daj sobie siana z bezczelnym docinkami bo ludzie chca sobie pomagac w tym dziale a nie docinac bo Twoja kariera na tym forum moze byc tak krotka jak twoja burzliwosc.Nie chcesz sluchac rad nie wypytuj w tym dziale,skoro lepiej wiesz... A kompa powinienienes sam wiedziec jak sie kasuje jak jestes taki docierny .. :wink:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

ale tu nerwowo. Inaczej mozna zresetowac podpinajac sie pod interfejs, albo poprostu odlacz kompa od wiazki. Co do dzialania check chodzilo mi o to czy wyswietla ew bledy, temp czy cos takiego. Czy pokazuje na wyswietlaczu.
skandalista

panie krzys check w e30 wyswietla bledy? bo wydaje mi sie ze nie chyba ze rozmawiamy o dwoch innych rzeczach mnie chodzi o ta listewke nad lusterkiem z diodami ktore informuja o zbyt niskich poziomach roznych plynow lub o przepaleniu jakiejs zarowki. A to w takim razie jest opcja ze to duze okienko po lewej stronie tej listewki plastikowej to jest ten wyswietlacz?? bo ani u mnie w aucie ani u kumpla nic tam nie wyskakuje bo nawet zaroweczek nie ma pozakladanych. I pytanko czy wypiecie kompa spowoduje restart ?? bo tak na chlopski rozum to i odpiecie aukumulatora powinno go restartowac a juz gdzies pare razy wyczytalem ze odpiecie aku nie restartuje kompa bo cos jeszcze trzeba zrobic( nie pamietam jakies machlojki)

DARO 16V na wstepie to nick nie jest od "awanturniczego zachowania na forum"
Co do matki slucham pana jak sie te urzadzenie nazywa??? "matka" to potocznie uzywane slowo okreslajace wlasnie takie urzadzenie ktore mozna ustawic na rozruch silnika spalinowego w wielu warsztatach mechanicznych ( czekam na pana nazwe) prostownik nie potrafi dac takiego amperazu by nastapil rozruch z reszta prostownik to tez potoczna nazwa ( Nazwa prostownik jest uzywana rowniez w jezyku potocznym jako okreslenie ladowarki akumulatorow samochodowych. (Technicznie nie jest to jednak okreslenie poprawne WIKIPEDIA)
ale nie po to zakladalem ten temat by sie klucic o [na forum nie przeklinamy]
prosze pana o jeszcze jedna rzecz czytac uwaznie i jesli widzi pan niescislosc to pytac a nie dopowiadac sobie co ja mialem na mysli
i stary nie strasz mnie okej? bo nic ci to nie da
daro 16v

skandalista pisze:panie krzys check w e30 wyswietla bledy? bo wydaje mi sie ze nie chyba ze rozmawiamy o dwoch innych rzeczach mnie chodzi o ta listewke nad lusterkiem z diodami ktore informuja o zbyt niskich poziomach roznych plynow lub o przepaleniu jakiejs zarowki. A to w takim razie jest opcja ze to duze okienko po lewej stronie tej listewki plastikowej to jest ten wyswietlacz?? bo ani u mnie w aucie ani u kumpla nic tam nie wyskakuje bo nawet zaroweczek nie ma pozakladanych. I pytanko czy wypiecie kompa spowoduje restart ?? bo tak na chlopski rozum to i odpiecie aukumulatora powinno go restartowac a juz gdzies pare razy wyczytalem ze odpiecie aku nie restartuje kompa bo cos jeszcze trzeba zrobic( nie pamietam jakies machlojki)

DARO 16V na wstepie to nick nie jest od "awanturniczego zachowania na forum"
Co do matki slucham pana jak sie te urzadzenie nazywa??? "matka" to potocznie uzywane slowo okreslajace wlasnie takie urzadzenie ktore mozna ustawic na rozruch silnika spalinowego w wielu warsztatach mechanicznych ( czekam na pana nazwe) prostownik nie potrafi dac takiego amperazu by nastapil rozruch z reszta prostownik to tez potoczna nazwa ( Nazwa prostownik jest uzywana rowniez w jezyku potocznym jako okreslenie ladowarki akumulatorow samochodowych. (Technicznie nie jest to jednak okreslenie poprawne WIKIPEDIA)
ale nie po to zakladalem ten temat by sie klucic o [na forum nie przeklinamy]
prosze pana o jeszcze jedna rzecz czytac uwaznie i jesli widzi pan niescislosc to pytac a nie dopowiadac sobie co ja mialem na mysli
i stary nie strasz mnie okej? bo nic ci to nie da
w jednym wielkim skrocie -napisalem Ci co mysle o Tobie.Napisalem Ci co oznacza dla mnie slowo "matka", a na podsumowanie zacytuje tekst Lindy z jednej z reklam "nie chce mi sie z Toba gadac" -bo wszyscy widza jak sie zachowujesz i nie ma sensu sie wdawac w dyskusje z Toba.Przez takich jak Ty robi sie tylko syf na forum i zla opinia dla klubu
skandalista

dalej myslisz ze piszac te posty w tym temacie pisze je specjalnie uszczypliwie?
no to wiedz ze takich zamiarow nie mam troche zle mnie odebrales ( w sumie to zle zaczelismy na samym poczatku i sory) ja wiem i ty wiesz ze nie jestesmy w stanie w pojedynke zrobic wszystkiego ale to juz inna inkszosc jesli cie urazile lub twoja ambicje jeszcze raz sory bo nie to bylo priorytetem

Wina zawsze lezy po srodku :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

wiec najpierw wypnij kompa z wiazki przewodow a jesli nic nie da wypnij na kilkanascie minut klemy z aku( jesli juz sie dostaniesz do bagaznika)
skandalista

dziekowa zobaczymy co sie porobi a do bagaznika sie dostaniemy jak zamek przyjdzie bo bylo by kiepsko jezdzic z otwartym heh
ODPOWIEDZ