[E36] problem z kierownica

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
cybek1984

[E36] problem z kierownica

Post autor: cybek1984 »

od ok 2 moze 3 tygodni mam dziwny problem podczas jazdy trzepie mi kierownica takie niewielkie ruchy w prawo lewo co moze byc przyczyn ? dodam ze zaczelo sie to jeszcze na kolach zimowych auta nie sciaga na boki ani podczas jazdy ani podczas hamowania tylko te drgania ?
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:27 przez cybek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

moze przekladnia kierownicy?
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

a moze klocki i tarcze ??
Obrazek
Ficek

Post autor: Ficek »

przez tarcze sa drgania przy chamowaniu z duzej predkosci z czego co wiem :)
cybek1984

dzis jechalem sie zarejsstrowac do lekarza problem zanikl od 0 do 100 zadnych drgan ale jak znam zycie pewnie znowu sie pojawi jutro lub po poludniu
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

moze sprawdz kola czy sa zakrecone a moze to nie kola ja kiedys kombinowalem bo tez minimalnie mi cos bilo i zmienialem wszystkie kola a bilo zgodnie z obrotami kol co wg mnie to sa przeguby (poloska) napedowa ma luzy na przegubach i sie to niesie na cale auto i nie idzie zlokalizowac gdzie to bije
cybek1984

jutro wymieniaja mi sprezyny wiec powiem co i jak od razu przejrza cale auto co trzeba wymienic na nowe wymienia mam nadzieje ze problem ustapi w kazdym razie dzieki za opinie powiem mechanikom o waszych domyslach mam nadzieje ze pomoze :)
francik

Post autor: francik »

wywaz dobrze kola i bedzie ok mialem tak samo hehe 8)
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Cybek i co było przyczyna bo mam ten sam problem :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
virus

Post autor: virus »

u mnie była wybita poduszka amortyzatora z przodu,niosło sie po całym samochodzie.Głupia rzecz a szukania,szarpaki szkoda nerwów
ODPOWIEDZ