[E36] wałek rozrządu??
[E36] wałek rozrządu??
mam pytanie.czy walek od 316 pasuje do silnika 318 -bardzo mnie to zastanawia
czemu oto pytam? bo pewien gosc powiedzial ze jest taka mozliwosc -fakt patrzac na budowe
obu silnikow sa bardzo podobne ale niejestem co do tego przekonany
z gory dzieki za odpowiedz- pozdroofki
czemu oto pytam? bo pewien gosc powiedzial ze jest taka mozliwosc -fakt patrzac na budowe
obu silnikow sa bardzo podobne ale niejestem co do tego przekonany
z gory dzieki za odpowiedz- pozdroofki
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 12:57 przez Martin, łącznie zmieniany 2 razy.
zawias - moglismy go wtedy u mnie zamontowac przeciez, szyber pasuje na 100% zreszta nawet ktos z tego forum ma taki u siebie wiec jak moze nie pasowac... Ale nie o tym przeciez temat wiec koniec OT.zawias pisze:
ja juz Ci nie ufam , mowiles ze szyber z coupe a przejechalem po nia do Ciebie 80km i mowisz ze z sedana , oszustwo czy taka znajomosc rzeczy ?
Jest tak jak pisze, mozesz sprawdzic gdzie chcesz - M40 maja takie same walki niezaleznie od pojemnosci, M50 mialy inne w zaleznosci od pojemnosci, tego czy byl vanos itd - ogolnie w M50 bylo 8 roznych walkow. Walki M50/M52 moga w pewnych wypadkach byc stosowane zamienie, niestety nie da to zadnego wzrostu mocy jak w przypadku np M30 czy silnikow opla, a szkoda bo tam tanio da sie wyciagnac dodatkowe KM...kisol pisze:jak moze byc tak samo sfazowany walek z 1.6 i 1.8 napewno to pojedzie ale nie wieze ze sa te same .To czy z 2.5 jest ten sam co 2.0 ?
ufffffff no to mam zaoszczedzone PLNy bo walek zostal mi od poprzedniej bumy316 a w obecnej 318 mam troche zjechany na pierwszej krzywce i slychac tak jakby byl to diesel-oczywiscie wiem ze reszte (przykladowo popychacze) tez musze wymienic by sie to zgrywalo
wielkie dzieki korona za rozwianie moich watpliwosci pozdro for all
wielkie dzieki korona za rozwianie moich watpliwosci pozdro for all