[E34] Car Audio bY PabloDevil :D
[E34] Car Audio bY PabloDevil :D
Wiec tak
Radyjko aktualnie na zastepstwie Kenwood 3021r
Przod:
Jak kupilem autko zastanawialem sie dlaczego przod nie gra po zdjeciu maskownic okazalao sie ze wisza tylko kabelki ;/
W piatek bedzie gral tam zestaw Helix Blue 52 Moc RMS - 40 Watt Moc maksymalna - 100 Watt
Bedzie to narazie gralom pod wzmakiem Lightning Audio z serii Bolt (odlam Rockforda)
Tyl:
Poprzedni wlasciciel zalozyl elipsy JBL ktore aktualnie jeszcze graja ale beda usuniete jak kupie tylna polke
Bagaznik:
Zawitala tutaj skrzynka Band-Pass Crunch FatBoy o mocy 400/800 watt napedzana monoblokiem Orion Weast Coast Customs o mocy 302 watt rms przy 4 ohm podpietego do kondensatora Dietz 1 farad na kablach 35mm^2 oraz chinche Rockford Fosgate w planach jednak jest zabudowa
Do tego jeszcze CB President Johnny II z antena Sirio Turbo
Radyjko aktualnie na zastepstwie Kenwood 3021r
Przod:
Jak kupilem autko zastanawialem sie dlaczego przod nie gra po zdjeciu maskownic okazalao sie ze wisza tylko kabelki ;/
W piatek bedzie gral tam zestaw Helix Blue 52 Moc RMS - 40 Watt Moc maksymalna - 100 Watt
Bedzie to narazie gralom pod wzmakiem Lightning Audio z serii Bolt (odlam Rockforda)
Tyl:
Poprzedni wlasciciel zalozyl elipsy JBL ktore aktualnie jeszcze graja ale beda usuniete jak kupie tylna polke
Bagaznik:
Zawitala tutaj skrzynka Band-Pass Crunch FatBoy o mocy 400/800 watt napedzana monoblokiem Orion Weast Coast Customs o mocy 302 watt rms przy 4 ohm podpietego do kondensatora Dietz 1 farad na kablach 35mm^2 oraz chinche Rockford Fosgate w planach jednak jest zabudowa
Do tego jeszcze CB President Johnny II z antena Sirio Turbo
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 13:12 przez Pablo, łącznie zmieniany 1 raz.
No i zawitaly do mojego domku pierwsze zabawki do zabudowy a mianowicie:
Dwa suby Lanzar MAX124D PRO o mocy maksymalna - 1600 W Moc nominalna - 800 W RMS Skutecznosc - 91 dB Impedancja - 4 Ohms
Do napedzenia tego zestawu posluzy chyba najmocniejsze dziecko Lanzara a mianowicie Lanzar MXA 282 MAX PRO
2 x 1000 Watts RMS at 4 Ohms
2 x 2000 Watts Max at 4 Ohms
1 x 4000 Watts Max at 4 Ohms Bridged
2 x 1650 Watts at 2 Ohms RMS
Electronic Crossover Network
Bass Boost Circuit
Variable Phase Shift Control
2 Ohms Stereo Stable
Anti-Thump Turn-On
Soft Turn On/Off
High & Low Level Inputs
Blue Light Illuminated Crossover Control
Power & Protection LED Indicators
Advanced Protection Circuitry
Bass Boost Remote Control
T.H.D: <0.04%
S/N Ratio: >90dB
Channel Separation: >65dB
Frequency Response: 15Hz- 35kHz
Dimensions: 10.47''W x 2.46''H x 21''L
Jeszcze czekam tylko na kondensator i biore sie za bagaznik
Dwa suby Lanzar MAX124D PRO o mocy maksymalna - 1600 W Moc nominalna - 800 W RMS Skutecznosc - 91 dB Impedancja - 4 Ohms
Do napedzenia tego zestawu posluzy chyba najmocniejsze dziecko Lanzara a mianowicie Lanzar MXA 282 MAX PRO
2 x 1000 Watts RMS at 4 Ohms
2 x 2000 Watts Max at 4 Ohms
1 x 4000 Watts Max at 4 Ohms Bridged
2 x 1650 Watts at 2 Ohms RMS
Electronic Crossover Network
Bass Boost Circuit
Variable Phase Shift Control
2 Ohms Stereo Stable
Anti-Thump Turn-On
Soft Turn On/Off
High & Low Level Inputs
Blue Light Illuminated Crossover Control
Power & Protection LED Indicators
Advanced Protection Circuitry
Bass Boost Remote Control
T.H.D: <0.04%
S/N Ratio: >90dB
Channel Separation: >65dB
Frequency Response: 15Hz- 35kHz
Dimensions: 10.47''W x 2.46''H x 21''L
Jeszcze czekam tylko na kondensator i biore sie za bagaznik
i bezpieczniki 2x35A czyli 14Vx70A=980VA(czyli wat) w maxymalnym poborze kiedy sie pala bezpieczniki. Wiec mysle ze producent ciut zawyzyl moc wzmacniacza Ale i tak sporo ma mocy Chce to wszystko slyszec Jestem ciekaw jak te suby zagraja, bo nigdy ich nie slyszalem jeszcze.2 x 1650 Watts at 2 Ohms RMS
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
wiadomoze bedzie to zawyzona moc sam krzys wiesz po sobie 3x 40amp i masz 1100rms ja mam tak samo . co do sub...to graja jak graja ale nieoczekuj od nich za wiele(zejs napewno nisko zejda a le niewiem jak sobie poradzom z szybkoscia ) tym bardziej jeszcze w bmw. ach i zakup pozadne kable zasilajace . Pozdrawiam
Teraz mam kabelki 35mm^2 i zastanawiam sie czy nie wymienic na 50mm^2 a co do zawyzonej mocy to jestem tego w zasadzie pewny bo nie spotkalem sie jeszcze ze wzmakiem przy ktorym producent by podal prawdziwa moc a troche tego sprzetu juz przerobilem ale mysle ze bez problemu to uciagnie a co do samego suba to znajomy ma w omedze c takiego jednego i powiem ci ze calkiem fajnie to gra wiec mysle ze nie bedzie tak zle
No kondensator musi byc tak czy siak a musze kupic nowy bo teraz mam 1.0 farad wiec jest zamaly, co do kabli to duzo ludzi mi twierdzilo ze te 35mm^2 ktore teraz mam w zupelnosci wystarczy i tak sie zastanawiam czy wymieniac czy nie koszty akurat (wiem ze zabola:P) ale nie do konca graja role to ma dobrze grac poprostu
- mario.ch79
- Zaawansowany forumowicz
Przekroj kabla jest zalezny od pobieranego pradu i odleglosci do wzmacniacza. Ponizsza tabela przedstawia dopuszczalne minimalneprzekroje przewodow zasilajacych dla maksymalnych poborow pradu i odleglosci wzmacniacza od akumulatora. Uwzglednia ona maksymalne spadki 0,5 V na obydwu kablach na raz, przy prowadzeniu dwoch przewodow ( plusa i minusa ) od akumulatora oraz nieprzekracza dopuszczalnych prodow dla przewodow o wybranym przekroju.
Mozna dawac wieksze przekroje - to niczym zlym nie grozi.
Przewod plusowy i minusowy MUSI miec ten sam przekroj, bo przez nie plynie ten sam prad !
Poprawne jest pociagnac plus i minus z akumulatora. Na przewodzie plusowym - w odleglosci nie wiecej niz 30 cm montujemy bezpiecznik w oprawce.
Mozna dawac wieksze przekroje - to niczym zlym nie grozi.
Przewod plusowy i minusowy MUSI miec ten sam przekroj, bo przez nie plynie ten sam prad !
Poprawne jest pociagnac plus i minus z akumulatora. Na przewodzie plusowym - w odleglosci nie wiecej niz 30 cm montujemy bezpiecznik w oprawce.