ostatnio zauwazylem ze jak sie auto zagrzeje do normalnej temperatury i dojerzdzam do skrzyzowania jakos zaczyna drgac na postoju niby rowno pracuje na obrotach nie skacze a jednak czuje jak nim drga wewnatrz kabiny co moze byc przyczyna zawory nie stukaja silnik chodzi idealnie nie traci na mocy a jednak cos, moze przyczyna tkwic np w swiecach i tu moje 2 pytanie przy przegazowaniu kopci mi delikatnie na czarno , i co najdziwniejsze nie jest to wina tego ze bierze olej bo wlalem ok 7 tys km temu olej i stan jest do dzis taki jaki byl caly czas czy problem moze lezec w swicach nigdy chyba wymieniane nie byly a nastukanie jest juz 2oo tys z groszem
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:27 przez cybek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
benzyna ciulata fakt ale tankouje zawsze na jednej stacji zmienie na orlena lub BP wymienie swiece, filtr i przeczyszcze wtryski w pon mam nadzieje ze bedzie poprawa
Nie wiem w jaki sposób chcesz przeczyścić wtryski i co ci to w ogóle by dało, jeżeli wtryski leją to są do wymiany, przynajmniej końcówki. Wtryski przy odpowiednim ciśnieniu które podaje pompa podają paliwo w postaci mgiełki ,jeżeli tobie wtryski leją to paliwo jest podawane w postaci kropelek i nie jest spalane tak jak powinno ,przez to ci tak kopci i żadne przeczyszczenie tu nie pomoże , wogóle nie wiem jak chciałbyś to zrobić.
cybek1984 pisze:sa jakies specyfiki ktore sie dolewa do paliwa, ktore wlasnie czyszcza wtryski jesli nie podaja odpowienio paliwa
Przecieź tobie leją więc czyszczenie u Ciebie jest zbędne nie masz zagarowanych jedyne co Ci napewno pomoże to wymiana końcówek wtryskiwaczy bo regulacja nic pewnie juz nie da ale pisałem Ci ze jak będzie benzyna tragiczna to tez może lekką chmure zapuścić pozatym taka właśnie benzyna niszczy i pompe i wtryskiwacze.
ja mam takie drgania silnika chyba bo do końca sam nie wiem czy to przez silnik ale telepocze obudową od silnika znacznie i tak dziwnie dudni w środku (drga/trzęsie)jeszcze dokładnie nie wiem co to może być może i poduszki, a ile kosztuje taka wymiana poduszek nie licząc części ???