[Exx] jakie bmw

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
francik

[Exx] jakie bmw

Post autor: francik »

Za niedługo planuje zmienic swoje bmw na jakiegoś disla mam na oku 530d ,730d i 330d co wymyslicie o tych silnikach i jaką serie najlepiej by sie opłaciło kupic..chce przeznaczyc na to ok 40 tyś....prosze o pomoc :razz:
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:25 przez francik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Post autor: dave »

Powiem tylko że to dobry wybór osobiście bym brał 330d :mrgreen:
Obrazek
cybek1984

Post autor: cybek1984 »

mnie tez sie osobiscie cholernie podoba 330d :D ta fura wymiata pozostale po prostu
pisarek

Post autor: pisarek »

ja od dwoch tygodni jestem posiadaczem 330d i I love my car:) generalnie zalezy czego szukasz bo 3 najbardziej zwrotna mi sie wydaje trzyma sie supcio tylko auto nie dla tylnich pasażerów, ja odsuwam sie na full to za mną znikoma ilość miejsca, a pozatym bajeczka:)pzdr i owocnych poszukiwan ehhh
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

silniki niezłe bo bracik posiada ale w 5tce.....trójka okazała sie mała, mało miejsca z tyłu jak napisał pisarek!! ale jak nie mas zamiaru wozić nikogo z tyłu to ta 3 wystarczy :)
przemek

Post autor: przemek »

ja bym brał 330d
Darkshine

Post autor: Darkshine »

Jak dla mnie wystarczyła by 330d :mrgreen:
Ariel

Post autor: Ariel »

ja bym sie zastanawial nad e46 330D coupe i e39 530D, sam nie wiem :P tak jak mowia zalezy czy z tylu chcesz kogos wozic :P
pisarek

jak nie masz 195cm tak jak ja to tez nie bedzie jakiś problem z tym tyłem, bo ja mam:)i nawet za mna sie ludzie mieszczą i wczoraj jechalismy na dodatek w siedmiu i tu był tłok:) generalnie buni bym na zadna inna nie zamienil
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

silnik 3,0 w dieslu w bmw to jeden z najlepszych diesli na swiecie jakie wyprodukowali :D Ja bym wzial 330d oczywiscie. seria 5 juz taka żwawa nie bedzie
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
tomash
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomash »

Ja także bym był za 330d. Najlepiej Touring po FL w Mpakiecie - takie moje zboczenie :mrgreen:
Obrazek
arcabuz

Post autor: arcabuz »

Seria 3 to maleństwo , ja bym kupił 530d w tym przynajmniej siedzisz jak człowiek a nie ściśnięty z każdej strony. Usiadłem sobie kiedyś w salonie do każdej serii i trójka odpada, a co do żwawości to ten diesel ma kopa no i seria 5 zapewni ci wygodę.
scrozer

Post autor: scrozer »

Krzys pisze:silnik 3,0 w dieslu w bmw to jeden z najlepszych diesli na swiecie jakie wyprodukowali :D Ja bym wzial 330d oczywiscie. seria 5 juz taka żwawa nie bedzie
I niestety najbardziej awaryjny diesel BMW po 140 tys awaryjność siega 80% ale to mało kto wie i mówi w Polsce o czym bardzo dobrze wiedzą Niemcy i praktycznie można przebierać jak sie chce jest zasyp tego na rynku jeśli chodzi o trwałość to jest daleko styłu za 2d 150KM i 2,5 tds 163KM .Najlepszy jaki jest na rynku to właśnie ten 2d ale oczywiście nie ten kop pod nogą, ale kto co woli :).
PS. 3d jest świetnym silnikiem ale krótkodystansowym niestety a szkoda :(
arcabuz

Post autor: arcabuz »

Co się takiego psuje w tym silniku kolego,? bo ja pytałem ludzi którzy rozbierają silniki BMW od 25 lat i twierdzili że jest to bardzo dobry silnik, który nie cierpi na poważne awarie, dużo lepszy niż TDS.
pisarek

ja tez pierwsze slyszeę o awaryjności 3.0...kupe sie na sluchalem. naczytalem. mechanicy rozniez niezawodnosc tego silnika potwierdzaja, ale kazdy pewnie wie swoje i obys nie mial racji....a po 140 tys trzeba liczyc sie że każde autko będzie coś miało nie teges
ODPOWIEDZ