witam, jak w temacie... mam bmw e36 318 rok 1992 i nie dziala wskaznik temperatury silnika i poziomu paliwa (wskazowki sobie leza i caly czas odpoczywaja ) predkosciomierz i obrotomierz dzialaja. jesli ktos wie co jest grane to piszcie. Z gory dzieki. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 12:55 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewno kurz albo cos innego nalecialo tam, a i nie przekrecaj kluczyka na odpietym liczniku bo jak masz poduche to bedzie ci migac AIRBAG i bedziesz musial usunac blad przez kompa a czy inaczej sie da to nie wiem ;P
hejo, test zegarów nie działa bo nie działa ten przycisk w liczniku do kasowania dziennych kilometrów, jak chce skasować km to musze odpiąć akumulator heh chyba tak jak mi powiedział BOLO to przemienie zegary z dugiej bmwki i zobaczymy bo może to zegary są zepsute albo z tyłu jakaś wtyczka spadła, pozdrawiam
dobrze Ci mój braciszek powiedział, wrzuć zegary z innej beemki i je sprawdz! jak ja swoją kupiłem to nie działał mi prędkościomierz i temp silnika.....jak rozebrałem je to srodku widziałem na tej takiej płytce czarny pasek(nie wiem jak to nazwać) czyli ze przepalone. Kupiłem nowe wrzuciłem i chodziło !!
Killme pisze:dobrze Ci mój braciszek powiedział, wrzuć zegary z innej beemki i je sprawdz! jak ja swoją kupiłem to nie działał mi prędkościomierz i temp silnika.....jak rozebrałem je to srodku widziałem na tej takiej płytce czarny pasek(nie wiem jak to nazwać) czyli ze przepalone. Kupiłem nowe wrzuciłem i chodziło !!
to by całe zegary nie chodziły......a mi tylko prawa strona nie działała! no czasami cos im sie pozdało to wskazówki świrowały troche ale po chwili znów leżały bez życia......
heeh to krzyś wyjaśniłeś tego akurat niewiem czy są baterie w zegarach....ja swoje wymieniłem bo były skopane, bateri tam żadnych nie widziałem (ale w e30 oczywiście)