Spotkanie organizacyjne klubu !! sobota godz 19:00
dziekuje tym ktorzy przyjechali: Tomi, Franz, Kolebka, Ficek, Pablodevil, Hadri. Przyjechaly osoby ktorych bym sie nie spodziewal a nie bylo tych najwazniejszych(nie mowie o tych co mieszkaja daleko). I do tego brakowalo glownej osoby w naszym klubie :!: :!:
Jesli tak to ma wygladac to ja dziekuje. Organizatorem imprezy musi byc kazdy klubowicz!!
Jesli tak to ma wygladac to ja dziekuje. Organizatorem imprezy musi byc kazdy klubowicz!!
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
Mniejwiecej wypisalismy pare punktów na temat organizacji które trzeba omówic w wiekszym gronie. Miras niemugł sie zjawic na spotkaniu bo wypadł mu bardzo wazny wyjazd i niestety wiekszosc zeczy mamy jeszcze niedomówionych.
Co do obecnosci klubowiczów to niewypowiadam sie.
W najblizszym czasie zorganizujemy jeszcze jedno spotkanie organizacyjne związane z tym tematem zeby domówic rzeczy o których dzis nierozmawialismy.
PS.Obecnosc klubowiczów RACZEJ obowiązkowa ludzie zmobilizujcie sie
Nikt nie jest zmuszany to przyjazdu siłą ale tez nikt z przymusu w klubie nie jest !!
Co do obecnosci klubowiczów to niewypowiadam sie.
W najblizszym czasie zorganizujemy jeszcze jedno spotkanie organizacyjne związane z tym tematem zeby domówic rzeczy o których dzis nierozmawialismy.
PS.Obecnosc klubowiczów RACZEJ obowiązkowa ludzie zmobilizujcie sie
Nikt nie jest zmuszany to przyjazdu siłą ale tez nikt z przymusu w klubie nie jest !!
witam,coprawda niebylo mnie na dzisiejszym spotkaniu ale i tez jeszcze nigdy niebralem udzialu w przygotowywaniu jakiejkolwiek impreski no ale moze nacos sie przydam?mam taki maly kawalek drogi do was ale mam nadzieje ze na nastepnym spotkaniu bede.a tak poza tematem to mam pytanie jaka jest szansa zdobyc klubowa koszulke i do kogo musial bym uderzyc w tej sprawie?pozdrawiam
dave, tu nie chodzilo absolutnie o ciebie tylko o tych ktorzy nawet nie raczyli napisac tutaj czy beda czy nie. Trzeba bedzie sie jeszcze raz spotkac, moze i z wladzami miasta zeby bylo wiadomo na co dokladnie mozemy tam liczyc i wszystko dopiac na ostatni guzik. Bo zalatwiania bedzie duzo.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
-
- Zaawansowany forumowicz
No więc jak obiecałem to temat hamowni podwoziowej jest otwarty, dzwoniłem do kolesia i musi znać dokładny teramin imprezy bo nie wie czy ma wolne, jest z Torunia aleprzyjedzie pod warunkim opłacalności czyli mysle ze uniego opłacalność to ok 30 pomiarów może mnie sam nie wiem. Co do kasy to
Pomiar 50zł
Każdy nastepny na tym samym aucie czyli np. z LPG, albo Nitro + 5zł myśle że się nie przesłyszałem co do tych 5zł
Pomiar z AFR chyba dobrze usłysałem + 10zł
Więc w tej kwestii sprawa jest otwarta
link do firmy:
http://agma-tuning.pl/index.php?id=2&PH ... a40e43644b
Pomiar 50zł
Każdy nastepny na tym samym aucie czyli np. z LPG, albo Nitro + 5zł myśle że się nie przesłyszałem co do tych 5zł
Pomiar z AFR chyba dobrze usłysałem + 10zł
Więc w tej kwestii sprawa jest otwarta
link do firmy:
http://agma-tuning.pl/index.php?id=2&PH ... a40e43644b
wiec na spotkaniu ustaliliśmy możliwe do zorganizowania nastepujące konkurencje:
1: sprawnosciowka- maly tor na ktorym byl by pomiar czasu i sekundy karne za potracenie pacholka czy za nie zatrzymanie sie pomiedzy osiami na lini: potrzebne beda pacholki i stoper, pacholki mozna zalatwic np w strazy pozarnej czy policji (2 osoby: pilnujaca i od zapisywania czasu)
2: wyscigi rownoległe- dwa samochody jednoczesnie, podział na klasy, najprostrzy spodob jaki wczoraj wymyslilismy to jedna osoba daje znak do startu, nastepnie po 3 osoby na jeden tor czyli na mecie 6 osob ze stoperami, wlaczaja je po sygnale osoby puszczajacej i wylaczaja po przekroczeniu mety, nastepnie bieze sie pod uwage śrdkowy czas, (8 osob: zpisywanie czasow i organizacja na starcie, puszczanie zawodnikow, pomiar czasu)
3: przeciaganie samochodu na czas- potrzebny samochod, lina do przeciagania (moze straz pozarna by miala taka) no i stoper (1 osoba)
4: najglosniejszy wydech i car audio: napisalem to razem gdyz do obu konkurencji bedzie potrzebny miernik decybeli, moze ma taki policja czy straż miejska, jezeli nie uda nam sie tego zalatwic zrobimy tak jak w przypadku konkursy na najładniejsze auto, wydech bedziemy oceniac po jakosci dzwieku, moze publicznosc bedzie oceniach oklaskami (tyle osob ile sędziów)
5: sprawnosciowka no.2 czyli konkurencje takie jak: najwolniejszy przejazd, przejazd pomiedzy pacholkami na tzw "lusterka", hamowanie w okreslonym miejscu, przyspieszenie: do tego przydal by sie fotoradar czy suszarka (2 lub 3 osoby)
6: palenie gumy: (1 wodzirej)
7: rzut czymś (co to jeszcze trzeba ustalić)
8: dla dzieci: malowanie twarzy, sprzedaz waty cukrowej, konkurs na najładniej narysowany samochod, w nagrodę przejazdzka cabrio
9: ognisko
dodatkowo mozna zrobic:
tomi rozpoznal sprawe hamowni, fajna atrakcja
pokaz driftu czyli zaprosic jakies osoby z tym związane np. ognia
moze jakis pokaz motocyklistów, zaprosuc jakis klub niech pokaza co potrafia PL motocyklisci
potrzebne będzie:
ławki krzesła podium<- to mozna z jakiejs szkoly załatwić
taśma i sztachety lub barierki do ogrodzenia sprawnosciowki palenia i innych konkursow ze wzgledow bezpieczenstwa, stopery, farbki do malowania, kredki, baloniki, coś tam do rzucania, miarki, naklejki zeby oznaczyc auta ktore sa na imprezie i zaplaciły, katering i wszystko z tym zwiazane: ławki parasole toy toy, smietniki itp,
uzadzenia pomiarowe tu nam moga pomoc sluzby bezpieczenstwa publicznego lub Stowarzyszenie sprintu samochodowego
naglosnienie zeby mozna bylo informowac co sie aktualnie dzieje i gdzie sie zapisywac oraz muzyka
jezeli chodzi o sponsorów bo mozna np: zachecic jakis salon Bmw do pokazu modeli, czy wystawienie wlasnego stoiska, banki bo zazwyczaj przeprowadzaja ankiety czy rozdaja ulotki o kredytach , firmy sprzedajace czesci tpu norauto intercars i inne lokalne firmy
1: sprawnosciowka- maly tor na ktorym byl by pomiar czasu i sekundy karne za potracenie pacholka czy za nie zatrzymanie sie pomiedzy osiami na lini: potrzebne beda pacholki i stoper, pacholki mozna zalatwic np w strazy pozarnej czy policji (2 osoby: pilnujaca i od zapisywania czasu)
2: wyscigi rownoległe- dwa samochody jednoczesnie, podział na klasy, najprostrzy spodob jaki wczoraj wymyslilismy to jedna osoba daje znak do startu, nastepnie po 3 osoby na jeden tor czyli na mecie 6 osob ze stoperami, wlaczaja je po sygnale osoby puszczajacej i wylaczaja po przekroczeniu mety, nastepnie bieze sie pod uwage śrdkowy czas, (8 osob: zpisywanie czasow i organizacja na starcie, puszczanie zawodnikow, pomiar czasu)
3: przeciaganie samochodu na czas- potrzebny samochod, lina do przeciagania (moze straz pozarna by miala taka) no i stoper (1 osoba)
4: najglosniejszy wydech i car audio: napisalem to razem gdyz do obu konkurencji bedzie potrzebny miernik decybeli, moze ma taki policja czy straż miejska, jezeli nie uda nam sie tego zalatwic zrobimy tak jak w przypadku konkursy na najładniejsze auto, wydech bedziemy oceniac po jakosci dzwieku, moze publicznosc bedzie oceniach oklaskami (tyle osob ile sędziów)
5: sprawnosciowka no.2 czyli konkurencje takie jak: najwolniejszy przejazd, przejazd pomiedzy pacholkami na tzw "lusterka", hamowanie w okreslonym miejscu, przyspieszenie: do tego przydal by sie fotoradar czy suszarka (2 lub 3 osoby)
6: palenie gumy: (1 wodzirej)
7: rzut czymś (co to jeszcze trzeba ustalić)
8: dla dzieci: malowanie twarzy, sprzedaz waty cukrowej, konkurs na najładniej narysowany samochod, w nagrodę przejazdzka cabrio
9: ognisko
dodatkowo mozna zrobic:
tomi rozpoznal sprawe hamowni, fajna atrakcja
pokaz driftu czyli zaprosic jakies osoby z tym związane np. ognia
moze jakis pokaz motocyklistów, zaprosuc jakis klub niech pokaza co potrafia PL motocyklisci
potrzebne będzie:
ławki krzesła podium<- to mozna z jakiejs szkoly załatwić
taśma i sztachety lub barierki do ogrodzenia sprawnosciowki palenia i innych konkursow ze wzgledow bezpieczenstwa, stopery, farbki do malowania, kredki, baloniki, coś tam do rzucania, miarki, naklejki zeby oznaczyc auta ktore sa na imprezie i zaplaciły, katering i wszystko z tym zwiazane: ławki parasole toy toy, smietniki itp,
uzadzenia pomiarowe tu nam moga pomoc sluzby bezpieczenstwa publicznego lub Stowarzyszenie sprintu samochodowego
naglosnienie zeby mozna bylo informowac co sie aktualnie dzieje i gdzie sie zapisywac oraz muzyka
jezeli chodzi o sponsorów bo mozna np: zachecic jakis salon Bmw do pokazu modeli, czy wystawienie wlasnego stoiska, banki bo zazwyczaj przeprowadzaja ankiety czy rozdaja ulotki o kredytach , firmy sprzedajace czesci tpu norauto intercars i inne lokalne firmy
sporo potrzebnych zeczy z listy posiada miasto i myslę ze możemy liczyć na nieodpłatną pomoc tym bardziej ze miasto chce byc jednym z organizatorów.mają ławki stoły barierki pachołki itp. do konkurencji można dopisać wybory miss zlotu najlepszą glebę naj elegantsze wnętrze i wiele innych .co do nagłośnienia to skontaktuję się z rybnicką amatorską sceną muzyczną która zrzesza wiele zespołow amatorskich posiadających sprzęt i zagrają za friko dla promocji.