mam taki problem kiedy jade autem jest wszystko OK kiedy sie zatrzymam i zgasze silnik to po ponownym wlaczeniu po chwili temperatura silnikia rosnie przejade kawalek i znowu jest OK i tak w kolko wie moze ktyos co to moze byc??
Miec BMW teraz nie duzy wydatek Zabic muche boczna szyba........................BEZCENNE
termostat seryjnie o ile sie nie myle jest caly czas otwarty. Niesprawny jest wtedy kiedy sie nie zamyka. Czyli mozna to odczuc zima bo mamy ciagle obieg i chlodnica chlodzi non stop zamiast zatrzymac obieg zeby bylo te 90 stopni. Mysle ze raczej zapowietrzony uklad. Ostatnio odpowietrzalem Kukiemu ale nie mial plynu i nie dokonczylem.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
niewiem jak działa termostat bo niejestem mechanikiem ale wydaje mi sie ze on jest cały czas zamknięty i otwiera sie dopiero jak wzrosnie temperatura do 90* i wtedy jest obieg płynu przez chłodnice itp i sie chłodzi. Ale niewiem niezanm sie tak tylko mysle
Ficek pisze:niewiem jak działa termostat bo niejestem mechanikiem ale wydaje mi sie ze on jest cały czas zamknięty i otwiera sie dopiero jak wzrosnie temperatura do 90* i wtedy jest obieg płynu przez chłodnice itp i sie chłodzi. Ale niewiem niezanm sie tak tylko mysle
miałem podobny problem wina leżała w pompie wody wymieniłem koszt 120zł i po kłopocie - W naszych bawarak jest środek plastikowy z pompy i łopatki lubią szczelać pozdro