[Exx] PB 95 vs PB 98

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

[Exx] PB 95 vs PB 98

Post autor: Krzys »

bardzo ciekawy artykul. Mysle ze warty przeczytania :D

Obrazek
Obrazek
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Ficek

Post autor: Ficek »

hmmmmmmmmmm niekawe ale czy taka jest prawda ??????? wszyscy zawsze mówią ze na 98 jest duzo lepiej :roll: :roll: :roll: :roll: i ja tankuje 98
DAREX

Post autor: DAREX »

Prawda, Prawda, też o tym dawno wiedziałem.
Zastanawiam sie jeszcze jak sie ma do tego V-Power 99+
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Post autor: dave »

DAREX pisze:Zastanawiam sie jeszcze jak sie ma do tego V-Power 99+
W artykule jest napisane że CC miał nieco więcej mocy niż na 95 .
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

wychodzi na to ze nie oplaca sie jezdzic na 98 bo jest niby spadek mocy, ale na 99+ jest poprawa. Wiec albo 95 albo 99+ ;)

ja jezdze zawsze na 95 :D
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

czyli ja dalej bede jezdzil na stacje BP po paliwo 98 ultimate :)

DAREX widac ze nieprzeczytales do konca artykulu
tak jak dave napisal nieco wiecej mocy bylo na paliwie z shella SHELL V-POWER 99+
oraz na paliwie z BP 98 Ultimate
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
bociek

Post autor: bociek »

ładna ruznice mocy widac w scigaczach n apaliwach 95 98 i 99+ :D ja tez leje 95 u mnie by bylo bes sensu wlewac 98 i wyzje :D

ps slyszal ktos o tym ze jak w diesslu zaleje se poweidzmy okolo 50 L paliwa i doleje tak za 20 zl bezyny 98 to ze ponoc autko zap... nieco szybciej :D
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

watpie ze ktos by chcial zaryzykowac i zalac benzyny do diesla. Poza tym to chyba by sie nie wymieszalo bo cos jest lzejsze od drugiego.
bociek

jeden moich znajomych wyprobowal juztakiego myka w nowej audi a3 i stwierdzil ze auto lepiej jechalo. I tu wlasnie chodzi o to zeby olej napedowy troche rozredzic
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

a potem wtryskiwacze do drogiego remontu.
Pablo

Post autor: Pablo »

moj znajomy raz przez przypadek na stacji dotankował do pełna bodajze 15 litrow benzyny a bak ma 70 litrow wiec okolo 55 litrow mial ropy i po przejechaniu jakichs 10 kilometrow auto odmowilo posluszenstwa i sie zaczelo spuszczanie paliwa czysczenie przewodow i pompy ;/ wiec nieiwem czy to jest oplacalne a byla to zwykla omega bez zadnych pompowtryskiwaczy czy cos zwykly silniczek
Ficek

ale 98 moze jest nieco słabszy czego sie nieodczuje przy normalnej jezdzie ale według mnie jak tankuje 98 to spala mniej na 100km niz 95 :/
bociek

no nie wiem pewenie to tez zalezy od silnika itd. ja tylko mowie jak to kumpel zrobil i jak narazie auto jezdzi :D
Ficek

zalałem dzisiaj 95 i zobacze czy bedzie jakas ruzniaca :/ wezme pod uwage moc (przy mojej jezdzie) i co najwazniejsze spalanie czy ŁYKNIE wiecej niz 10 l jezeli łyknie ponad dyche to zostaje przy 98 :mrgreen:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

wiec wolisz slabsze auto a bardziej ekonomiczne?
ODPOWIEDZ