[E30] M40 wymiana oleju z mineralnego na półsyntetyk

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
rapanu

Post autor: rapanu »

hejo a co sadzicie o olju castrol magnatec 10w40?nadaje sie to do silnika M42 czyli is?bo wsumie od swapa jezdze na takim oleju a niewiem czy on wogule pasi do tego silnika?
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

Krzys pisze:ja juz jezdzilem na tym oleju. Bez rewelacji.
mi na 4 cylindrowym bardzo dobrze sie spisuje ! ostatnio miałem wymiane oleju to jeszcze przed wymiana przy zapaleniu zawsze zaklepał troche silnik na początku a po wymianie juz tego niema! do 2.5 10w60 abo vracing...ale to tylko moje zdanie! jak kolega Kolebka chce może sprawdzic ten olej, a juz silnik będzie lepiej według niego pracował a napewno nic nie straci :)
Admin
Site Admin

Post autor: Admin »

kolejna moja zmiana to bedzie lotos i bede go wymienial jak beda sie palic 2 zielone zobacze jak pracuje nasz rodzimy produkt :) :kolebka:
IVAN

Post autor: IVAN »

ja wymieniałem stosunkowo nie dawno to zalałem silnik właśnie Castrolem 10W40 i nie narzekam chyba najlepszy z tych wszystkich co do tych czas miałem no ale też i najdroższy:wink: Teraz już znowu dwie zielone się świecą :roll: .. tak to jest jak się dużo jeździ :mrgreen: :cool:
ODPOWIEDZ