Witam wszystkim mam 328 i mam problem chce zrobic jakis dobry dolot powietrza do mojego cacka. Zastanawiam sie nad AirBox z Simoty.Jezelimieliscie doczynienia z Airboxami to napiszcie cos.A jak nie to zaproponujcie mi jakis przetestowany dolot powietrza ktory podniesie mi troche moc a nie tak jak wiekszosc stozkow obnizy moc a zmieni mi tylko psychike.
Krzys wiem o tym ale od czegos trzeba zaczac a w poxniejszym etapie kolejne modyfikacje a na koniec chip.A tak wogole bylem w sklepie tuningowym i gosciu mi zaproponowal wlasnie ten airbox SIMOTY po przetestowali go w takim samym silniku co ja mam tylko ze w BMW 5 i sprawdzili na chamowni i okazalo sie ze dodalo mu 8KM.A na stonie www.simota.com czytalem ze mozna uzyskac do 10KM.Sa tez specjalne kity do e36 jak by cie to interesowalo to symbol CF610-3.Simota to jest tanszy zamiennik filtra BMC Air Filter www.BMCairfilters.pl
ja sie dalej nie wypowiadam bo nie znam sie zbytnio. Jak narazie 192KM mi wystarczaja i nie probowalem mocy podniesc. Ale tobie zycze oczywiscie powodzenia i prosze o relacje jak ida prace na modyfikacjami
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
Mysle ze maly zestawik soft turbo powinien Cie zadowolic ale to koszty.
Tak blizej ziemi to duzy firmowy stozek,zimne powietrze do niego,cos porobic z wydechem jakis przelot no i podrasowac komp chipem.
To tak bez ingerencji w silnik
No turbinka ladna w tej M-powerce.a do filtra to juz postanowilem montuje airboxa z Simoty.dzisiaj zamowilem i w poniedzialek powinien juz byc. A ty kisol co masz pokopane w swoim silniczku 2,5 ?
Tylko wydech caly ladne sport kolektory oczywiscie katalizatory po drodze i na koncu chyba seryjny tlumik ale po przejsciach(takie autko juz kupilem)
Reszta seria jeszcze nic tam nie robilem oprucz koleczek i car audio
Jestem ponownie zrobilem dolot powietrza troche inny jak chcialem ale jest.Nie zalozylem filtra air box z simoty bo poczytalem i okazalo sie ze moze mu brakowac na nim powietrza i zalozylem walec z Kingdragona i power rure z Aomy no i oczywiscie oddzielilem silnik od filtra blacha aluminiowa.Powiem tak efekt dzwiekowy jest kolosalny powyzej 5,5 tys z pod maski slychac mocny pomruk.a co do osiagow to musze roche poczekac azkomputer po ok 200km przejechanych stworzy sobie nowe ustawienia mieszanki paliwo-powietrze.pozdro