troche pytań odnośnie e36
troche pytań odnośnie e36
Hello
Na dniach noszę się z zamiarem kupna e36 compacta 1.8ti powiedzcie mi jeżeli wiadomo jakie jest spalanie takiego samochodu? jak wychodzi eksploatacja czy jest różnica między sedanem compactem a coupe? jak z awaryjnością ? na co zwracać uwagę przy zakupie? dodam że samochodu raczej nie kupie tutaj tylko DE ? czy można jakoś sprawdzić czy licznik nie b ył kręcony ? itp itd z góry dzięki za każdą informacje
Take care yO red
[ Dodano: 23 Sierpień 2008, 19:50 ]
ew można śmiało podac jakieś linki do samochodów dodam ze interesują mnie roczniki od 95 do 99 obowiązkowo z klimą
Na dniach noszę się z zamiarem kupna e36 compacta 1.8ti powiedzcie mi jeżeli wiadomo jakie jest spalanie takiego samochodu? jak wychodzi eksploatacja czy jest różnica między sedanem compactem a coupe? jak z awaryjnością ? na co zwracać uwagę przy zakupie? dodam że samochodu raczej nie kupie tutaj tylko DE ? czy można jakoś sprawdzić czy licznik nie b ył kręcony ? itp itd z góry dzięki za każdą informacje
Take care yO red
[ Dodano: 23 Sierpień 2008, 19:50 ]
ew można śmiało podac jakieś linki do samochodów dodam ze interesują mnie roczniki od 95 do 99 obowiązkowo z klimą
http://moto.allegro.pl/item420498689_bm ... unikat.htm
[ Dodano: 23 Sierpień 2008, 23:51 ]
http://moto.allegro.pl/item420498689_bm ... nikat.html
błąd w sztuce ale juz sie poprawiam
[ Dodano: 23 Sierpień 2008, 23:51 ]
http://moto.allegro.pl/item420498689_bm ... nikat.html
błąd w sztuce ale juz sie poprawiam
Ja na twoim miejscu zastanowilbym sie nad coupe. Wyglada o wiele lepiej od compacta a nie wydaje mi sie zeby spalanie tak bardzo sie roznilo. Zastanow sie tez nad silnikiem. 1.8 wcale nie bedzie palil mniej niz 2.0 a komfort jazdy jest o wiele lepszy. Jedynie co to mozesz placic wieksze ubezpieczenie od 2.0. Ja mialem e36 coupe 2.0 z 1992 r. Nie moge narzekac. Mialem kilka awarii ale to nie byl nowy samochod, takze nie ma sie co dziwic. Moja e36 uzywalem glownie na trasie Wrocław - Zori i na trasie miescilem sie w 7 l/ 100 km jadac spokojnie 130 km/h bez zadnych szalenstw. Po miescie palila 9-10
Też jestem zdania, że jak beemka to 6 cylindrów, z czterema jest większy kłopot.
Co do "budy" to coupe, compact będzie bardziej dojechane jak na sportowy model przystało, niż sedan. Co do przebiegu to Niemcy raczej się nie bawią w zbijanie liczników, chyba, że w komisie pracuje jakiś Polak, Rusek, czy inny Jugol.
W kraju na komputerze wszystkiego się dowiesz.
Najlepiej trafić Turka i od niego kupić, są to brudasy, ale dbają o auta...
Już drugą kupiłem od turczyna i jestem zadowolony, po trzecią też pojadę do Turka.
POWODZENIA
Co do "budy" to coupe, compact będzie bardziej dojechane jak na sportowy model przystało, niż sedan. Co do przebiegu to Niemcy raczej się nie bawią w zbijanie liczników, chyba, że w komisie pracuje jakiś Polak, Rusek, czy inny Jugol.
W kraju na komputerze wszystkiego się dowiesz.
Najlepiej trafić Turka i od niego kupić, są to brudasy, ale dbają o auta...
Już drugą kupiłem od turczyna i jestem zadowolony, po trzecią też pojadę do Turka.
POWODZENIA
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
hmm ciężka sprawa pasowałoby mi 2 litry ale ubezpieczenie mnie zabije ;/ nawet na współwłaściciela... dlatego takim rozwiązaniem pomiędzy jest albo 318Ti albo 318IS ... powiadacie coupe nie jest drogie może i tak ale tutaj w PL nie ma szans nic kupić w dobrym stanie ... zjeździłam wszystkie komisy w-dz rybnik żory itp może ktoś ma dojścia do osoby w miarę sprawdzonej która potrafi przywieść taką bmw do nas do PL będę wdzięczny peace red
objeździłem to stoją same graty z kręconymi licznikami ;/ zamiast 220 to maja po 130 tys i są po ciężkich dzwonach a niby bezwypadkowe ;/
[ Dodano: 28 Sierpień 2008, 08:33 ]
tak się zastanawiam nad 2 litrami pewnie dużej różnicy nie ma w spalaniu ? oglądałem wczoraj 2 litry coupe ładnie się prezentuje. Poza tym mój kolega z klubu meczy mnie żebym kupił sobie te 2 litry powiedzcie mi jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem ? jak jest z przedziałami pojemności bo soc mi się kojarzy że jest od 1.8 do 2.0 ale nie jestem pewien. Peace red
[ Dodano: 28 Sierpień 2008, 08:33 ]
tak się zastanawiam nad 2 litrami pewnie dużej różnicy nie ma w spalaniu ? oglądałem wczoraj 2 litry coupe ładnie się prezentuje. Poza tym mój kolega z klubu meczy mnie żebym kupił sobie te 2 litry powiedzcie mi jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem ? jak jest z przedziałami pojemności bo soc mi się kojarzy że jest od 1.8 do 2.0 ale nie jestem pewien. Peace red