[Exx] Mycie silnika, próbował ktoś???
[Exx] Mycie silnika, próbował ktoś???
Czy ktoś z Was próbował myć silnik i to wszystko co znajduje się pod maską?
Jest trochę tych specyfików po sklepach, każdy "najlepszy".
Znalazłem w opisie, któregoś: "...spryskać ciepły silnik, następnie zlać wodą pod niewielkim ciśnieniem"
Zastanawiam się czy nie musiałbym odpalać auta z pomocą jakiegoś elektromechanika.
Sprzedawcy nie wspominają o ryzyku, ale co mają mówić, przecież tym handlują.
Ale wiele można zmoczyć...
Jest trochę tych specyfików po sklepach, każdy "najlepszy".
Znalazłem w opisie, któregoś: "...spryskać ciepły silnik, następnie zlać wodą pod niewielkim ciśnieniem"
Zastanawiam się czy nie musiałbym odpalać auta z pomocą jakiegoś elektromechanika.
Sprzedawcy nie wspominają o ryzyku, ale co mają mówić, przecież tym handlują.
Ale wiele można zmoczyć...
Ostatnio zmieniony 2008-09-04, 20:13 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
raz zapodalem na c-c taki temat duzo ludzi myje silniki ja w sumie tez, bylo pare przypadkow co ludzie potem nie umieli odpalic auta bo pozalewali jakies [na forum nie przeklinamy] czy tez potem przerywa, w sumie to najwazniejsza sprawa zeby nie walic po przewodach elektycznych, cewkach, bezpiecznikach itp,
co do tych srodkow to co mylem silnik to stosowalem inny ale zaden nie wyczyscil mi komory tak jak bym chcial, jedynie co to ładnie aluminium wyczyszcza a zolte kolektory jak mialem tak mialem, trzeba czyscic mechanicznie i tyle
co do tych srodkow to co mylem silnik to stosowalem inny ale zaden nie wyczyscil mi komory tak jak bym chcial, jedynie co to ładnie aluminium wyczyszcza a zolte kolektory jak mialem tak mialem, trzeba czyscic mechanicznie i tyle
co do mycia silnika jestem warjat( u mnie musi być czysto także pod maską )
w żadnym przypadku niemyj nagrzanego silnika-co najwyżej lekko rozgrzany-tak jak wspomniał ktoś wyżej
musisz uważać na środki do mycia silników bo coniektóre działają szkodliwie na gumowe elementy pozatym pozostawiają siwy osad niezależnie od tego ile razy go spłukasz
życze powodzenia w szukaniu ''złotego''środka do mycia silnika
w żadnym przypadku niemyj nagrzanego silnika-co najwyżej lekko rozgrzany-tak jak wspomniał ktoś wyżej
musisz uważać na środki do mycia silników bo coniektóre działają szkodliwie na gumowe elementy pozatym pozostawiają siwy osad niezależnie od tego ile razy go spłukasz
życze powodzenia w szukaniu ''złotego''środka do mycia silnika