Potrzebuje pomocy kogoś kto wie jak otworzyć maskę w E38. Po po pociągnięciu rączki z otwierania maski odskoczyła tylko lewa strona maski,prawa pozostała zamknięta (bo są 2 zamknięcia a nie standardowo jedno). Po zdjęciu nerek zauważyliśmy, że obie linki ciągnące otwarcia o obu stronach są opadnięte i wiszą swobodnie - jak teraz otworzyć maskę żeby wymienić linkę??
Da się to zrobić, przerabiałem to z kolegą tylko musicie sobie zobaczyć w drugiej e38 jak to wygląda i po wyciągnięciu nerki matodą prób i błedów pociągać o ten drugi zaczep.Nie pamiętam już dokładnie jak to wyglądało więc tyle Ci tylko mogę pomóc.
Zatrzaski w 730i są po rogach klapy z przodu nie ma zatrzasku koło nerek zaraz. Ręka jest za krótka żeby tam sięgnąć przy nerkach jest jedynie zabezpieczenie które trzeba podciągnąć przy otwieraniu klapy,ale my nie potrafimy nawet tej klapy ruszyć bo główna linka i te 2 boczna są odłączone.
Zobacze jutro u siebie jak to jest i w miare możliwości powiem Ci jak to jest zrobione.Na bank mieliśmy ten sam przypadek i to zrobiliśmy.Nie wydaje mi się żeby silnik robił tu różnice, na bank jest tak samo.