[E46] Dziwne stuki przy dyfsze w E46 320D

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
DAFI

[E46] Dziwne stuki przy dyfsze w E46 320D

Post autor: DAFI »

Dziwne stuki przy dyfsze w czasie predkosci jak spuszcze gwałtownie z gazu przy ruszaniu i przy dodawaniu uderzeń nie słychac. Również dziwne stuki słychac jak na luzie stoje i wrzuce jedynke abo inny bieg to koło dyfra słychac takie głuche uderzenie pozdro czekam na odp
niski7

Post autor: niski7 »

moze podpora walu juz sie rozleciala?
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

nie znam tak e46 ale widzialem juz wyrwane mocowania dyfra-wozka z podlogi cos podobnego jak sie dzieje w mocnych e36 ale moga byc zuzyte jakies gumki zawieszki tylnej
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Jest to wyrobiony dyfer. Mieliśmy ten sam problem w E39 znajomego, kupił on samochód używany z silnikiem 3,0 diesla i po prostu poprzedni właściciel wyciskał z tego silnika ile się da i dyfer przez lata na tym ucierpiał, ale można z tym bez problemu jeździć, nic się nie stanie,bo ten właśnie znajomy już tak jeździ drugi rok bez wymian i grzebania w dyferencjale, powiedział, że trzeba się przyzwyczaić do tego dźwięku przy ruszaniu, bo koszt tej wymiany w E39 530d jest wysoki.
Awatar użytkownika
mario.ch79
Zaawansowany forumowicz

Post autor: mario.ch79 »

a ja bym obstawial Tuleje na tylnym moscie , objawy na to wskazuja koszt jakies 80 zeta
idzi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: idzi »

NOOO DAFIII NIE TRZEBA TAK SZALECC TYM DIESLEM :P:P
DAFI

bokami trza troszu latac hehe
Awatar użytkownika
Broder
Małopiszący

Post autor: Broder »

Artur330d pisze:Jest to wyrobiony dyfer.
Potwierdzam, mialem tak ze jechalem do przodu, wrzucalem wsteczni i bylo sluchac lekki stuk , gdy znow wbijalem 1 i do przodu znowu bylo uderzenie. Po zmianie dyfra ten objaw zniknal.
DAFI

A POWIEDZCIE MI W JAKI SPOSÓB SPRAWDZIC CZY TEN LUZ JEST NA DYFRZE CZY NIE hmm ??
Awatar użytkownika
sikorka15
Zaawansowany forumowicz

Post autor: sikorka15 »

Odnawiam temat. Ten sam problem u mnie. Wiem że jak wymienie wszystkie tuleje na dyfrze to powinno być ok ale mi sie wydaje że u mnie są wyrobione pólosie i to przez nie slychać ten stuk przy 1 czy wstecznym np.

Mógłby sie ktoś wypowiedzieć kto już to robił albo ma jakąś wiedze na ten temat?
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

wymień gumy na dyfrze i nie kombinuj stuki ustaną :wink:
ODPOWIEDZ