[E36] szyby domykaja sie na raty

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
cybek1984

[E36] szyby domykaja sie na raty

Post autor: cybek1984 »

jak w temacie wciskam guzik i zamiast sie zamknac szyba idzie do wysokosci 1/3 drugi raz do polowy trzeci na wysokosc 3/4 i dopiero po raz czwarty po wcisnieciu guzika zamyka sie calkowicie co jest grane ? wkurza mnie to bo mam szyby domykane z pilota i jest lipa co to moze byc ? jest tak od poczatku od kiedy mam auto po obu stronach auta
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 16:37 przez cybek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
przemek

Post autor: przemek »

tez tak mam to jest wina jakiejs kostki ale podobno jest strasznie droga
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wirus czy co heheh :) mozna zrobic tak zabierze sie kluczyk dziesiatke w niedziele i mozna zamienic modul do sterowania szyb i sie obada bedzie wiadomo gdzie kopac jak sie 1 rzecz sprawdzi
zawias

Post autor: zawias »

ja mam to samo z szyba od str. kierowcy w dol na 1 raz idzie calutka w dol , a w gore stopniowo musze naciskac bo idzie w gore na raty po 5cm .
przemek

chyba wszyscy to maja
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

ja nie mam narazie takiego problemu z szyba od strony kierowcy
od strony pasazera jest problem podczas zamykania na wysokosci 1/3 zamykania szyby odbija ja i otwiera sie na maxa
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

wszyscy macie problem z zamkiem :P albo z podlaczeniem zamka... sprawdzcie sobie czy jak wejdziecie do auta i pozamykacie drzwi to sie wam wszystkie zamki zamkna czy nie... bo to jest wazne :P jak ktorys sie nie zamyka to znaczy ze jest na nim gdzies przerwa (kabel, pin albo jeszcze jakies inne pieronstwo)... dzisiaj cos takiego robilem w E36 coupe i wina byl kabel z zamka drzwi kierowcy (przetarty) zalutowalem i szyba smigala jak nowa :)

a skad to wiem??

powiedzial mi to modul ZKE ktory jest odpowiedzialny za cala elektronike w aucie :P wystarczy poczytac bledy i juz wiadomo co robic :P
Obrazek
zawias

Post autor: zawias »

tzn franz ze jak otworze drzwi i zamkne i szyba nie dojdzie do samej gory tzn. ze mam przetarty jakis kabel ? hm? jak tak to by bylo spoko :lol: bo ktos mi kiedys powiedzial ze to jakis przelacznik.
cybek1984

Post autor: cybek1984 »

ale cos w moim przypadku sie nie zgadza mialem centralke na kluczyk okna sie domykaly na 3 razy ale auto nie blokowalo dzwi ani po wlaczeniu ani po wylaczeniu silnika natomiast jak zalozylem na pilota dzwi po ok 30 sekundach sie blokuja po zalaczeniu silnika i jak wylacze odblokowuja a szyby dalej tak jak byly tak sa
przemek

o ile wiem to ta funkcja zamykanie drzwi to przez alarm
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

zawias pisze:tzn franz ze jak otworze drzwi i zamkne i szyba nie dojdzie do samej gory tzn. ze mam przetarty jakis kabel ? hm? jak tak to by bylo spoko :lol: bo ktos mi kiedys powiedzial ze to jakis przelacznik.
poszukaj gdzies na zlaczu przy tej zoltej wtyczce od zamka pod tapicerka :P

cybek1984 pisze:ale cos w moim przypadku sie nie zgadza mialem centralke na kluczyk okna sie domykaly na 3 razy ale auto nie blokowalo dzwi ani po wlaczeniu ani po wylaczeniu silnika natomiast jak zalozylem na pilota dzwi po ok 30 sekundach sie blokuja po zalaczeniu silnika i jak wylacze odblokowuja a szyby dalej tak jak byly tak sa
tej funkcji nie ma orginalnie w e36 napewno masz dolorzony alarm i to przez to masz zamykanie :P tzw funkcja ANTY NAPADOWA...
Obrazek
IVAN

Post autor: IVAN »

widzę że temat bardzo pasuje do problemu jaki mam bo również przy zamykaniu szyb mi przerywa i sie nie zamykają za pierwszym razem ogólnie to sobie z tym radzę bo w momencie naciśnięcia przełącznika mocniej(dwie pozycje) szyba się zamknie do końca ale właśnie przy zamykaniu z pilota szyba nigdy się do końca nie zamyka i to jest denerwujące :roll: Jaki jest tego powód i czy da się to naprawić jeśli tak to poproszę o jakąś podpowiedź :wink: :bmw:
bociek

Post autor: bociek »

przesmaruj na pocztćk uszczelki :D u mnie to pomoglo :D
IVAN

Post autor: IVAN »

to raczej nic wspólnego nie ma z uszczelką bo nawet jak w trakcie zamykania szyby jej pomagam rękami to i tak to nic nie daje :/
bociek

Post autor: bociek »

u mnie tez tak bylo nawet jak trzymalem przycisk zamykania szyb to sie blokowaly. przesmarowalem je i przestaley sie zacinac Natomiast u znajomego tez byl taki sam problem ale okazalo sie ze modul w dzwich prawych mail rozwalony i dla tego mu sie przycinaly. Pozycz od kogos ten modol i sprawdz czy beda normalnie chodzic.
ODPOWIEDZ