[E34] Problem z oświetleniem wewnętrznym
[E34] Problem z oświetleniem wewnętrznym
Witam. Koledzy już kiedyś poruszałem ten problem ( chyba ), nie działają mi czujniki w drzwiach. Nie mam pewności czy to one czy coś innego a chodzi o to że po otwarciu każdych drzwi nie oświeca się w środku światło. Pozycja przełącznika w oświetleniu na 1 i 3 działa i zapala światło ale na stałe, natomiast w pozycji środkowej gdzie powinno oświecać się po otwarciu drzwi jest kapota. W bagażniku jest światło w schowku ktoś wcześniej wyrwał lampkę więc nie ma jej wcale. Co to może być? Nie sądzę aby cztery czujniki nawaliły jednocześnie. Jak to sprawdzić?
same czujniki albo zestyki w drzwiach mozesz sprawdzic niepamiętam już czy do każdego idą po dwa kable?jak tak to wyjmij dowolny guziczek ze drzwi odłącz kabelki i zewrzyj je ze sobą jesli to ich wina to swiatełko ci sie w autku zapali.Jesli do guziczka w drzwiach idzie tylko jeden kabelek to odepnij go i zewrzyj do masy,jesli żadna próba nieda efektu to albo gdzies jakis kabel dostał przerwy albo poprostu zasyfił ci sie przełącznik ten w głównej lampce na środku.