allegro czy forum??
allegro czy forum??
Ostatnio bardzo mi się rzuca w oczy akcja typu: ktoś się rejestruje,wrzuca co ma do sprzedania i papa.Wpadnie taki, nie przywita się, nie przedstawi tylko załatwi to co chciał i koniec.W myśl panujących zasad i kultury jak się wchodzi do sklepu to się mówi Dzień Dobry, jak chcesz coś załatwić to się przedstawiasz itd.Na pewnym forum spotkałem się z tym że dopóki nie przedstawisz siebie i swojego auta to napewno nie uzyskasz pomocy tylko zostaniesz odesłany do "przedstaw się" a robienie sobie z forum allegro w pierwszym poście jest równoznaczne z banem.Moim zdaniem każdy nowy użytkownik powinien się przywitać i przedstawić.Co Wy o tym myślicie??
Zgadza się ale pewne reguły też powinny obowiązywać.Nie musi być tak jak na 7er że po 20 tylko tak jak Tomek pisze po 5.DAREX pisze:Da rade tak zrobić, niech będzie że po napisanym poście giełda się odblokuje.
Ale niech się reszta wypowie.
Wg. mnie bardzo dobrze że ludzie się rejestrują i wystawiają części, czasem ktoś coś potrzebuje a tu ktoś wystawi i gra. Nie chciałbym żeby był tu taki rygor jak u tych baranów z 7er.
A co z innymi użytkownikami, nie tylko tymi co chcą coś sprzedać???
Ale co ma z nimi być, nie wiem co wam przeszkadza że ktoś wystawia sobie ogłoszenie, jest to zarówno korzyść jak i dla wystawiającego ogłoszenie jak i dla użytkownika bo może akurat potrzebuje daną część, już nie raz tak miałemSwobi pisze:Zgadza się ale pewne reguły też powinny obowiązywać.Nie musi być tak jak na 7er że po 20 tylko tak jak Tomek pisze po 5.DAREX pisze:Da rade tak zrobić, niech będzie że po napisanym poście giełda się odblokuje.
Ale niech się reszta wypowie.
Wg. mnie bardzo dobrze że ludzie się rejestrują i wystawiają części, czasem ktoś coś potrzebuje a tu ktoś wystawi i gra. Nie chciałbym żeby był tu taki rygor jak u tych baranów z 7er.
A co z innymi użytkownikami, nie tylko tymi co chcą coś sprzedać???
jak dla mnie to 1 post by wystarczyl bo pozniej zaczalby sie niechciany spam. Na forum dziennie loguje sie ok 100 osob a z tego ze 30-40 napisze cos. Niektorzy forum traktuja jako baza wiedzy a nie jako to zeby pisac. Z jednej strony sie z tym zgadzam a z drugiej nie. Raz szukalem felgi po roznych forach to w tym wypadku musialbym sie rejestrowac i kilka spamow zrobic zeby w koncu sprawdzic czy jest felga do sprzedania. Natomiast to ze jedni pisza w naszej giledzi ze maja cos na sprzednia to tez google rejestruje i jak kto wpisze "kupie podlokietnik do e46" to wyskakuje mu link z BTSu i wiele osob w ten sopsob odnajduje nasze forum czesto nie wiedzac ze istnieje. Fakt faktem, cos trzeba z tym zrobic. mysle ze 1 post bylby ok.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE