[E39] Dzwięk mojej R6

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

[E39] Dzwięk mojej R6

Post autor: MaRio-sKaTe »

Witam, wydaje mi się, że mój wydech nie chodzi tak jak fabryczny. Nie wiem czy jest to spowodowane jakąś usterką czy celowym wycięciem któregoś z elementów. Może ktoś wie tak "na ucho" czy wszystko jest ok i czy ma prawidłowy dzwięk, pozdrawiam.

http://pl.youtube.com/watch?v=mxE8h2r9At0
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Dla mnie to jest dziwny... Nie posiadam m52b28 ale m50b25 na org tłumiku i mam całkiem inny dzwięk...
bociek

Post autor: bociek »

masz wyciety katalizator ???
Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

Post autor: MaRio-sKaTe »

bociek, całkiem możliwe ;)
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

czegoś tam brakuje :mrgreen: jak kata to wystarczy zobaczyć :)
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Pablo

Post autor: Pablo »

Daniel pisze:czegoś tam brakuje :mrgreen: jak kata to wystarczy zobaczyć :)
nie koniecznie wystarczy zobaczyc gdyz neiktorzy nie wycinaja całego kata tylko go otwierają wyciągają bebechy i zamykają spowrotem wiec niekoniecznie musi to byc widoczne golym okiem
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Ale jak wjedzie i zobaczy bedzie go sluchal na kanale to napewno wyslucha go czy on daje ten dzwiek czy nie :) no i oczywiscie czy byla jakas ingerencja w te oto urządzenie :D
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

oczywiscie ze nie masz katów , metaliczny dzwiek jak holera (ale fajny) :br:
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

k64 pisze:oczywiscie ze nie masz katów
tez mi sie tak wydaje.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Ariel

Post autor: Ariel »

piekny dzwiek :D
bociek

Post autor: bociek »

zamiast katata lub czegos tam wspawaj tlumiki srodkowe wtedy bedzie fajny bulgot 6 cylindrow :D
Tomasz

Post autor: Tomasz »

Całkiem dziwny klank. Wejdz do kanału i będziesz widział czy brakuje czegoś. Będzie widać po spawach czy rdzewieją czy nie albo będą jakieś wstawki porobione. Powinny być 3 puszki katt środkowy i końcowy..pozd :mrgreen:
Pablo

Post autor: Pablo »

Moze troche poza pytaniem ale czy była ingerencja w kata czy nei to neikoniecznie mozna stwierdzic z kanału (oczywiscie mowie o wizualnym spotrzezeniu nie o dzwieku) bo czesto sie robi tak ze wyciagalo sie caly uklad wydechowy od gory sie go rozpruwalo wyciagalo srodek i na nowo ze tak powiem zaszywalo wiec z kanału nikt nei byl w stanie stwierdzic czy kat jest czy go niema ale po dzwieku z filmiku w 99.9% jestem pewien ze albo wogole niema kata albo jest pusty z przewaga na to ze ktos mu bebechy wywalil i zostawil pusta puszke
Tomasz

Post autor: Tomasz »

tak zgadzam sie ale jak wszystkie tłumiki są oryginalne a kat jest na swoim miejscu to na 99% kat jest pusty, nie widze innej możliwości. (sam tak kiedyś zrobiłem :razz: ale to nie za mądre rozwiązanie) :mrgreen:
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Jeżeli ktoś go ,,wybebeszył" to na pewno nie pospawał tak dobrze jak robi to fabryka na pewno będzie to widać pod autem a do tego oznaki korozji, ponieważ jak by nie patrzeć została naruszona wierzchnia warstwa ochronna powłoki katalizatora zabezpieczająca go przed korozją.
ODPOWIEDZ