[e39] Pobór prądu - rozładowywanie akumulatora

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
shogun_zag

[e39] Pobór prądu - rozładowywanie akumulatora

Post autor: shogun_zag »

Witam
Problem polega na tym, że jak autko postoi 2 dni, to można zapomnieć o jego uruchomieniu. Akumulator jest OK, więc szukałem dalej.
Elektryk ze mnie żaden, ale jakoś poradziłem sobie z ustaleniem źródła ssącego prąd.
Wygląda to tak:

- bezpiecznik nr 24 => pobór 0,34 A
- Nr 12 => 0,08 A
- Nr 11 => 0,02 A
- Nr 4 => 0,05 A
- Nr 6 => 0,03 A
Pozostałe maja wartość =0,00 A

Pomiary wykonane po rozbrojeniu się systemu ... ok. 20-25 min. po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

Chciałbym od Was uzyskać odpowiedzi na n/w pytania:
1. czy to są normalne wartości (0,02 - 0,08 A), ale jak na moje laickie oko, 0,34A to chyba troszkę za dużo.
2. od czego są te bezpieczniki
3. gdzie mam dalej szukać,

Czy mogli byście podpowiedzieć mi coś w temacie, bo już mnie nudzi niepewność po wyjściu rano do aut z pytaniem ... zapali, czy nie

Wrócę na chwilę do bezpiecznika nr 24 ... jak podłączałem amperomierz z bagażnika usłyszałem dźwięk, jakby cd-rom bzdęgolił, tylko nie wiem, czy od navi czy mieniaka. :632:

[ Dodano: 7 Luty 2009, 15:12 ]
No dobra, to może inaczej ... od czego jest bezpiecznik nr 24 w e39 530d z '99 ?
Paffcio

Post autor: Paffcio »

a nie masz rozpiski bezpiecznikow ? powinna byc w schowku nad bezpiecznikami wsuniety
Awatar użytkownika
Jacko
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Jacko »

podobny mam problem w ciągu jednej nocy zjadło mi cały prąd a akumulator mam nowjutki ma 2 miechy, a tu nagle takie coś nawet centralny nie działczał, co tam centralny nawet zegarek nie chodził !!
dorka

Post autor: dorka »

U mnie jest podobnie ale musi byc zimno i stać więcej jak dwa dni . Rozładowuje się cały do końca ,akuś sprawny . Byłam u elektryka jedynie stwierdzenie ze radio było źle podpięte, bezpieczniki są w porządku. A jak postoi kilka dni to kapa na całego :(
zawias

Post autor: zawias »

mam ten sam problem...akumulator tez prawie nowy... nie wiem co sie dzieje , ale po 2-3 dniach przy -5 na dworze i juz niechce odpalić... przy normalnej pogodzie powyzej zera.. niema z odpalaniem problemu.
Pablo

Post autor: Pablo »

Mam dokładnie ten sam problem jak postoi całą noc na dworze na minusie to juz słabiej kreci a jakby postal 2-3 dni to kapa ;/ a aku jest rok stary, przy dopdatnich temperaturach jest wszystko ok takze to chyba jakas choroba BMW
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

mi sie nic nie dzieje nawet jak tydzien stoi na mrozie. A aku mam stary ze hoho. Jeszcze po niemiecku na nim pisze :P
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
ODPOWIEDZ