[Exx] airbrush
na prawde godne , bak także bardzo mi się podobuje -mroczne malowania są naprawde niezłe
Wilka malowałem z wolnej ręki i uważam że to prostrzy sposób,ale zależy też co się maluje W ćrografi nie ma granic więc cały czas się człowiek rozwija
P.S. Piotrek i Ewcia jeżeli masz coś więcej zapodawaj-zapodajcie- chętnie obejże
Zachęcam też wszystkich którzy mają zacięcie plastyczne by spróbowali swoich sił w tej dziedzinie
Pozdrawiam
Kolejne moje prace
(wykonanie jednego koloru płomieni to ok 10 minut)
Płomienie - real flames
P.S.Fotki portretu robione z różnych ujęć by lepiej oddać ''grę cieni
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Wilka malowałem z wolnej ręki i uważam że to prostrzy sposób,ale zależy też co się maluje W ćrografi nie ma granic więc cały czas się człowiek rozwija
P.S. Piotrek i Ewcia jeżeli masz coś więcej zapodawaj-zapodajcie- chętnie obejże
Zachęcam też wszystkich którzy mają zacięcie plastyczne by spróbowali swoich sił w tej dziedzinie
Pozdrawiam
Kolejne moje prace
(wykonanie jednego koloru płomieni to ok 10 minut)
Płomienie - real flames
P.S.Fotki portretu robione z różnych ujęć by lepiej oddać ''grę cieni
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Dzięki za opinie,a jeżeli chodzi o farby to są to akryle -wkrótce coś pożądnego(kolorowego-spokojnie to nie będzie tęcza hehehe) prysne o ile czas pozwoli-a szykuje się troszkę wolnego czasućrografika pisze:witam , również pozdrawiam ;D widze po kolejnych malowaniach postępy to bardzo dobrze , wiecej kombinuj z kolorami , jakimi farbami/lakierami malujesz?
Malowanie niesprawia mi większych problemów poprostu albo coś z głowy leci albo to co ewentualnie znajdę w necie, a inspiracją dla mnie byłby klient który dał by mi wyzwanie by spełnić jego oczekiwania A póki co przyjechał jeden i niewiedział czego chce
Co do sprzętu to używam takiego ćrografu...
http://www.allegro.pl/item710044682_ćro ... _fvat.html
....i kompresora 50 l i rzecz jasna cienkiego przewodu z małą szybko-złączką do ćrografu
A jeśli chodzi o rzęsy to zastanawiam się nad wypróbowania np jednego kosmyka wyciętego z pędzla o grubym włosiu -tuszu jeszcze nigdy nie stosowałem
........a może polecisz mi jakiś dobry ćrograf bardziej profesjonalny ???
Pozdro
http://www.allegro.pl/item710044682_ćro ... _fvat.html
....i kompresora 50 l i rzecz jasna cienkiego przewodu z małą szybko-złączką do ćrografu
A jeśli chodzi o rzęsy to zastanawiam się nad wypróbowania np jednego kosmyka wyciętego z pędzla o grubym włosiu -tuszu jeszcze nigdy nie stosowałem
........a może polecisz mi jakiś dobry ćrograf bardziej profesjonalny ???
Pozdro
nie ma dobrego ćrografu , moze inaczej jesli malujesz wodorozcieńczalnymi to tańsze ćrografy dadza rade bo co to za róznica miedzy tg130 a jakas iwata za 500 zł i tu i tu dysza np 0,3 , jesli dbasz o ćroraf(uwazasz na dysze , zawsze jest czysty, nie dokrecasz wszystkiego za mocno) to bedzie słuzyl dobrze fakt że drogie ćrografy maja czesci lepszych komponentów , uszczelki teflonowe itd ale to zaczyna miec znaczenie kiedy do zbiorniczka wlewasz chemie , lakiery itd bo rozcienczalniki niszcza gumowe oringi w tanich ćrografach , cale malowanie zależy od Twoich umiejetnosci , odpowiednim dobraniu farby i ciśnienia na jakim pracujesz
Nie no jasne że zawsze sprawdzam dysze iglice itp-poprostu myślałem, że jest jakaś jeszcze różnica oprócz ceny
Zapytałem gdyż i tak muszę dokupić jeden lub dwa ćrografy bym nie musiał co jakiś czas czyścić, zmieniać koloru itd itd-wolę poświęcić ten czas na malowanie,a ćrografy mogę umyć na końcu
Co do ustawiania ćrografu to obchodzę się z nim delikatnie -w końcu to nie pistolet malarski do malowania kontenerów Cienkie kreski to żaden problem-gorzej jest wtedy jak się łapki trzęsą
Jęzeli to nie tajemnica to chciałbym spytać jakiego ćrografu Ty kolego używasz????
Pozdro
Zapytałem gdyż i tak muszę dokupić jeden lub dwa ćrografy bym nie musiał co jakiś czas czyścić, zmieniać koloru itd itd-wolę poświęcić ten czas na malowanie,a ćrografy mogę umyć na końcu
Co do ustawiania ćrografu to obchodzę się z nim delikatnie -w końcu to nie pistolet malarski do malowania kontenerów Cienkie kreski to żaden problem-gorzej jest wtedy jak się łapki trzęsą
Jęzeli to nie tajemnica to chciałbym spytać jakiego ćrografu Ty kolego używasz????
Pozdro