[E36] kierownica obciera

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Ficek

[E36] kierownica obciera

Post autor: Ficek »

Mam dziwny problem :roll: z tego co wiem często w e36 zdarza sie ze piszczy coś w kierownicy przy skręcaniu ja tak miałem ale olewałem to :razz: Teraz zaczeło dziać sie coś gorszego bo juz czasami czuć i słychać ze cos mi w tej kierownicy przy skrecaniu chaczy jakby jakieś blaszki albo cos :570: wie ktoś co to moze dokładnie byc ?
Ostatnio zmieniony 2009-02-27, 18:36 przez Ficek, łącznie zmieniany 1 raz.
Czorny
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Czorny »

Ficek w kierownicy jest coś takiego jak "taśma airbagu"jest jej tam pare metrów,jak kręcisz kierownicą to sie odwija i składa,może gdzieś ci to sie zagieło i słyszysz te odgłosy.
A w tym pasku leci zasilanie do poduchy i klaksonu :m:
Ficek

kurde to ostro chaczy :( moze ją urwe jak tak dalej bedzie ??? jak wykręce te dwie smieszne gwiazdkowe sróbki za kierownica to dojde do tego problemu ?
Czorny
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

tak to wygląda i kiere musisz zdjąć a jak ci sie to urwie to jedynie poduszka i buczek nie bedzie działał,ale może to co innego
http://moto.allegro.pl/item567486266_bm ... robak.html
Ficek

i mówisz ze to te kabeli chacza czy raczej coś w tym okrągłym patencie ?
Czorny
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

w tym okragłym patencie jest taki pasek,cienki i sztywny,lecą w nim styki znajomemu sie to złamało i tarło,więc rozebraliśmy to skrócili i jest ok
Pablo

Post autor: Pablo »

dokladnie ja mialem te same objawy i okazala sie tasma airbagu. U mnie wystarczylo to rozebrac i zlozyc i wszystko ladnie chodzi i nic nei piszczy
Ficek

nieumiem odkręcic tych 2 daremnych gwiazdkowych sróbek :/ jakies zaspawane chyba sa :(
Pablo

Post autor: Pablo »

trzymaja tak mocno tylko na samym poczatku musisz miec dokladnie ten klucz i wsadzic go jak najglebiej i wtedy sie dobrze zaprzec jak popusci to pojdzie juz w palcach
ODPOWIEDZ