[E30] Radyjko.. :)

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
BlooMen

[E30] Radyjko.. :)

Post autor: BlooMen »

Przymierzam sie do kupna tego oto radyjka.. http://www.allegro.pl/item563053895_cla ... ratis.html oczywiście w kolorze bursztynowym :) Polecacie ? Bo nie mam specjalnie doświadczenia w car audio :) W przyszłości mam zamiar zamontować jakieś lepsze głośniki. Te podobno Blaupunkt. Więc pytanie czy to dobra baza.. Mało radyjek z tym podświetleniem jeszcze do wybory jest alpine http://www.allegro.pl/item567702212_alp ... sztyn.html ale jakoś design do mnie nie przemawia :] Clarion bardziej klasyczny :) Chyba że jest jeszcze opcja kupna tego clariona na rok 2009 http://www.allegro.pl/item563119868_cla ... ratis.html ... Doradzcie.. :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

Clarion to dobry wybor.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
BlooMen

Wiem :) Tylko który... ten na 2008 czy na 2009 :) Ten na 2009 jest bez pilota... :) Niewiem jak stoi z parametrami bo nieznam się za bardzo na tym :)
Pablo

Post autor: Pablo »

Tego z 2008 roku ma mój kumpel i gra to całkiem zacnie coprawda na seryjnych glosnikach z hondy civic ale bylem zaskoczony dzwiekiem tak jak Krzys pisał Clarion to dobry wybór sam miałem dwa różne i bylem zadowolony. Jesli juz patrzysz na wyglad tych dwóch to ten pierwszy wg mnie bardziej bedzie pasował do e30 ze wzgledu na kanciate kształty. Co do pilota to powiem szczerze ze ja mam ale nie używam ale kwestia gustu ja lubie sobie pocykac na radyjku ;P wiec to radyjko z czystym sumieniem moge polecic a co do głosników to Blaupunkt niestety ostatnimi czasy cienkawo wypada ;/
BlooMen

Głosniki bede zmienione ale to później :) Narazie chce żeby mi coś brzęczało w środku chociaż dzwięk R6 też nie jest zły :D Chciałbym poprostu wiedzieć czy te Clariony to dobra baza :)
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

Clarion jak najbardziej
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

...Każdy poleci co innego, ja preferuję Alpine, więc polecam to. Zastanów się czy będziesz wkładać zmieniarkę, jeśli tak to zmieniarka i radio muszą mieć tą samą nalepkę producenta.
Co prawda te Clariony też ładne...
Ktoś tu na forum chciał sprzedać Alpinkę z bursztynowym podświetleniem, więc poszukaj, może warto.
Co do głośników to już tylko Twoja brocha uzależniona od funduszy :(((
Najlepiej systemowe to min. 250zł + kable i ewentualnie wzmacniacz.
Gdybyś był już tak daleko to się odezwij, coś uradzimy...
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pablo

Post autor: Pablo »

_Marcin_ pisze:ja preferuję Alpine
Ja też preferuje Alpine ale skoro chłopak jest za Clarionem to czemu nie tez dobry wybór :razz:
Ktoś tu na forum chciał sprzedać Alpinkę z bursztynowym podświetleniem
Ficek pisał w temacie zawiasa że ma chyba nawet ten model który BlooMen tu proponował ale jak cos to trzeba do niego zagadac
Gdybyś był już tak daleko to się odezwij, coś uradzimy...
Co do głosników to zgadzam sie z tym :mrgreen:
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

ja też preferuję Alpine ale Clarion to też bardzo dobry wybór, porównywalne radyjka
Admin
Site Admin

Post autor: Admin »

ja z kolei do e30 preferuje tylko ORI wersja business :) do wyjscia na zmieniarke mozna podpiac kabelek na dzeka i juz mozna podlaczyc mp3 :) ale clarion tez chyba nie jest zły :P
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

kolebka, a jak z wyjsciami na wzmacniacz?? ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Przejściówka z kostki → na chinche chyba 20zł :).
Tak miałem ori radio u siebie podpięte pod wzmacniacz.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
rapanu

Post autor: rapanu »

Krzys radyjko zawsze mozna przerobic tak zeby bylo wyjscie na wzmacniaczek sa orginalne przejsciowki a i dalej mozna wrazie czego kupic wzmacniacze z takzwanym wysokim wejsciem wiadomo kosztem jakosci dzwieku ale Clarionka mozna spokojnie polecic radyjka dosc trwale podobnej jakosci jak Alpinki.
BlooMen

Zakupione radyjko Clarion DXZ389RUSB :) Gra całkiem przyzwoicie :)
Adi E30

Post autor: Adi E30 »

Ja mam stary model Clariona, bez bajerów mp3 itp. Nie potrzeba mi tego poza tym dźwięk jest jednak inny. Radio kupiłem głównie ze względu na kolor podświetlenia, który idealnie pasuje do E30 no i ma śladową ilość srebrnych dodatków, które nie pasują do wnętrza E30 ;) Jestem z niego zadowolony więc tą marke bym Ci polecał :)
ODPOWIEDZ