[E30] pytanie o zawory
[E30] pytanie o zawory
zna ktos kogoś mądrego kto by sie podjął ustawienia zaworów w m20b20 bo moja regulacja przyniosła skaczący silnik pod maską poza tym nie mam zbytnio gdzie tego zabiegu powtórzyć a na dodatek jaki koszt był by tego??
A jaki luz ustawiałeś ? Może poprostu zostawiłeś go za mało lub zbyt dużo ?
Ja w swojej starej e34 z silnikiem m20 ustawiałem według haynes'a w którym napisane było tak:
Valve clearances (intake and exhaust)
M20 engines
Cold . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.25 mm
Hot . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.30 mm
Wystarczy tylko dobry szczelinomierz i czuła ręka a można zaoszczędzić pare $$.
Chyba że koniecznie chcesz oddać do warsztatu to tak jak Soki napisał u nas jest tych warsztatów całkiem sporo
Ja w swojej starej e34 z silnikiem m20 ustawiałem według haynes'a w którym napisane było tak:
Valve clearances (intake and exhaust)
M20 engines
Cold . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.25 mm
Hot . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.30 mm
Wystarczy tylko dobry szczelinomierz i czuła ręka a można zaoszczędzić pare $$.
Chyba że koniecznie chcesz oddać do warsztatu to tak jak Soki napisał u nas jest tych warsztatów całkiem sporo