[E36] Xenon problem
- arass
- Zaawansowany forumowicz
[E36] Xenon problem
Witam... Prawy żarnik mi się przepala, zaczyna świecić na żółto, pytanie brzmi czy do przetwornic gdzie mam xenon 8000k mogę zmienić same żarniki na 6000k ?
Tak jak Kocik napisał mozesz zalozyc jakie zarniki chcesz ale ty masz i tak tyle dobrze ze tobie zaczyna padac bo mi żarnik poprostu w pewnym momencie zgasł i kapa ;/ jezdze na zwyklych zaarowkach
// to pewnie Ci siadla przetwornica... jak zgasl nagle... -F
Ostatnio zmieniony 2009-02-26, 21:08 przez Pablo, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam do zakupu nowych żarników... cena do ustalenia 513-182-879Pablo pisze:Tak jak Kocik napisał mozesz zalozyc jakie zarniki chcesz ale ty masz i tak tyle dobrze ze tobie zaczyna padac bo mi żarnik poprostu w pewnym momencie zgasł i kapa ;/ jezdze na zwyklych zaarowkach
Padł żarnik bo też podejrzewałem przetwornice ale przepinałem żarniki pod obydwiema przetwornicami i jednak to wina żarnikadlugi pisze:Pablo napisał/a:
Tak jak Kocik napisał mozesz zalozyc jakie zarniki chcesz ale ty masz i tak tyle dobrze ze tobie zaczyna padac bo mi żarnik poprostu w pewnym momencie zgasł i kapa ;/ jezdze na zwyklych zaarowkach
Jeśli żarnik świeci na żółto to po prostu się wypala ...
Zdecydowanie polecam 6000k bardziej białe światło i w złych warunkach atmosferycznych zajebiście się spisuje. 8000k ma dużo bardziej niebieskie światło (mi się nie podoba)
A, jeśli zgasł to przetwornicę szlak trafił. Masz lampy z oryginalnym xenonem ?
66-70-66666to jest numer do gościa który ma głowę na karku i ostro siedzi w temacie który cię interesuje
Zdecydowanie polecam 6000k bardziej białe światło i w złych warunkach atmosferycznych zajebiście się spisuje. 8000k ma dużo bardziej niebieskie światło (mi się nie podoba)
A, jeśli zgasł to przetwornicę szlak trafił. Masz lampy z oryginalnym xenonem ?
66-70-66666to jest numer do gościa który ma głowę na karku i ostro siedzi w temacie który cię interesuje
No niestety tak ale byłem tego w pełni świadomy jak go zakładałem a ori xenon do e34 znalazłem tylko jeden na allegro i lampa bez żarnika kosztowała 700zł szt uzywka oczywiscieniestety panowie tak to jest z tymi xenonami za pare złotych
Możesz jeszcze sprawdzić ale na 99,9% żarnik ci sie spaliłotoz prawy zarnik po przekreceniu stacyjki (Automatyczne swiatla) probole sie odpalic, mryga jakies kilka sekund i pozniej juz kapa. Wyswietla mi blad zarowki.
Dziekuje, tak zrobiesylwiabmw pisze:W takim razie zamień na chwilę żarniki .Jeśli odpali lewy żarnik na prawej stronie to siadła przetwornica. A, jeśli nie to żarnik.
Pod tym numerem który Ci podałam wyżej dokupisz również żarniki.
Ale, nie polecam Ci wymiany jednego, ponieważ może się odróżniać kolor światła!