chip 18KM i 24NM

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
mcgiver

Post autor: mcgiver »

co do hamowni to ja tez bardzo chetnie przetestuje swoja fure i mam teraz juz do dyspozycji 3 chipy ktore bym mogl sprawdzic ;
-fabryczny ,
-niby 18km 24nm
-niby 18km 35nm,
tego ostatniego zalozylem wczoraj i pojechalem przetestowac to normalnie diabel wcielony :twisted: i to na gazie , niewiem jak bedzie ze spalaniem ale moze wzrosnac.
a co do kolegi reserwed to cos ostatnio mam z nim slaby kontakt :roll: pisalem w zeszlym tygodniu juz kilka razy i sie nie oddzywa :x .
a jeszcze odnosnie tego co Krzyc pisal o zmianie biegow;
w moim modelu obr. mocy max sa przy 5900rpm , a momentu przy 4700rpm wiec to ze odcinka jest przesunieta wcale nie powoduje lepszego momentu tylko ma za zadanie wyciagnac wieksza predkosc na kazdym biegu natomiast przyrost momentu obr rzedu 10-12% to naprawde czuc w lepszym wgniataniu w fotel :lol: .
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

oczywiscie ze odcinka nie zminia momentu. Chodzi mi o to ze jak zawsze np na 1 biegu odcinalo przy 6500rpm to przy wrzuceniu na 2 miales np 4500rpm wiec auto gorzej sie zbiera bo max moment obtrotowy jest przy niecalym 6000rpm czy iles tam. A jesli auto ma juz 7000rpm to przy zmianie na 2 auto sie kreci na zalozmy 5000rpm wiec jest blizej max momentu i lepiej sie zbiera. Wiec moze nie byc zadnego przyrostu mocy.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
mcgiver

oczywiscie ze dobrze kombinujesz Krzysiek , tyle ze nie ma to nic wspulnego z dolnym zakresem obrotow , i oprucz tego ze moze nie jestem tego w stanie ocenic obiektywnie jako wlasciciel mojego samochodu , to wierz mi ze naprawde uczucie wgniatania w fotel w nizszym zakresie obrotow jest wieksze niz wczesniej.
Ale wszystkie watpliwosci rozwieja badania. :lol:
Ostatnio zmieniony 2007-05-14, 10:58 przez mcgiver, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

hamownia moze rozwiac wszelkie nasze watpliwosci. A wiec zapraszam za 2 tyg do Jastrzebia na pomiar taki i taki. Bo nie wierze ze z gazem masz dalej seryjnie 192 KM ;)
mcgiver

hehe wiem ze sa przeciwnicy gazu i ty pewnie tez do nich nalezysz :lol: , a co do seryjnych parametrow silnika to firma bmw raczej dokumentowala je zanizone , wiec sadze ze jesli ubylo konikow po 16 latach to w sladowej ilosci.
Kiedys spotkalem sie na bmw sport z wypowiedzia jednego kolesia ktory twierdzil ze ma w swojej becie gaz z blosem i roznica miedzy gazem a benzyna byla tylko jeden kon , coprawda nie zalaczyl wynikow ale dalo mi to do myslenia :roll: .
Joe white

Post autor: Joe white »

Mnie w tym wszystkim zastanawia tylko jedna rzecz - skoro mozna taki chip kupic za te 130 zl to czemu jak odpale pierwsza lepsza strone o chip tuningu to ceny jakie tam widze znajduja sie w przedziale 1000-1500 zl? Gdzie tkwi haczyk ?
mcgiver

To PYTANIE To JUz NIE Do MNIE TYLKo Do RESERWEDA :lol:
na BMWSPoRT rowniez o to pytali , i kto chcial to kupil , a kto mial watpliwosci to nie kupil :lol:
reserwed chyba tylko kopiuje te chipy ,a autorem map na nich zawartych napewno jest ktos inny :roll: .
Joe white

Post autor: Joe white »

:twisted:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

pic na wode :P
Obrazek
mcgiver

franz3xxi pisze:pic na wode :P
to sie okaze ""NIEWIERNY ToMASZU"" :lol: :D po badaniu
mcgiver

:lol: :D :shock: , nowy chip od reserweda To JEST PRAWDZIWY AGRESoR kopyto zajebiste ciagnie juz od 2000rpm, prawdopodobny przyrost to 18KM+35NM( PRZYNAJMNIEJ o TAKICH oSI
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

czekam niecierpliwie :!: :twisted:
mcgiver

Krzys pisze:czekam niecierpliwie :!: :twisted:
sam jestem tak podjarany diabelskimi wyczynami mojej bety :lol: ze jechalbym tam juz dzis , ale wlasnie zakupili nowy osprzet do hamowni i przerabiaja ja z inercyjnej na obciazeniowa co jeszcze moze potrwac kilka dni , musza ja dobrze skalibrowac .
Z rozmowy z gosciem ,wynika ze robia dwa niezalezne badania aby potwierdzic wynik ,bo wiadomo ze wiarygodnosc badania jest najwazniejsza.
obiecal ze w cenie 150zl mi zrobia osobno na benzyne i na gaz, bo niestety niemoge sie juz doczekac imprezy w jastrzebiu :twisted: .
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

a na seryjnym sterowniku tez zrobisz pomiar?? Wtedy bedzie wiadomo ile chip daje mocy.
kocik

Post autor: kocik »

i ja jestem ciekaw :lol:
ODPOWIEDZ