Stacja paliw - STRZE¯ SIę
- El Diablo
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Stacja paliw - STRZE¯ SIę
Przestrzegam przed tanowaniem na stacji:
SHELL w Sosnowcu
ul. Braci Mieroszewskich
O fatalnej jakości paliwa miałem okazję osobiście się przekonać.
Po zatankowaniu diesel extra ta tamtejszej stacji, autko odmawiało posłuszeństwa,
nie chciało odpalać, bardzo nie równo pracowało, dławiło się, a były i dni w których wcale nie odpaliło, (jeszcze trochę i miałem regenerować pompę wraz z wtryskami na zalcenie mechanika) po wyjeżdżeniu tego paliwa i zatankowaniu na innej stacji problemy ustały, wszystko wróciło do normy. Przestrzegam wszystkich przed tankowaniem na tej stacji !!!
SHELL w Sosnowcu
ul. Braci Mieroszewskich
O fatalnej jakości paliwa miałem okazję osobiście się przekonać.
Po zatankowaniu diesel extra ta tamtejszej stacji, autko odmawiało posłuszeństwa,
nie chciało odpalać, bardzo nie równo pracowało, dławiło się, a były i dni w których wcale nie odpaliło, (jeszcze trochę i miałem regenerować pompę wraz z wtryskami na zalcenie mechanika) po wyjeżdżeniu tego paliwa i zatankowaniu na innej stacji problemy ustały, wszystko wróciło do normy. Przestrzegam wszystkich przed tankowaniem na tej stacji !!!
hm.....??Mateusz pisze:Pawel, ale Ty piszesz o Shellu na Kresowej Ja tam tankuje i jest ok, tak samo jak Shell na Mikolajczyka oraz BP kolo Komendy w Sosnowcu.pawel-e34 pisze:to już wiem dlaczego tak dużo palił, i był taki słaby jak jechaliśmy do Wyrazowa
AUTO KONSERWACJA PODWOZIOWA...chcesz wiedzieć więcej, pisz na prv lub GG.
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
czyzby SHELL pogorszyl swoje uslugi? bo zawsze myslalem ze to NR 1 .. a sam ostatnio cos mysle ze moja wiecej pali ... chyba spowrotem sie przejade na statoil ...
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
- Soki
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Co do jakości paliw na stacjach benzynowych to prawdą że są słabej jakości, przeciętnie tankując benzynę tankujemy Pb95 która tak naprawę ma 86 do 89 oktanów jest to sprawdzone przez znajomych na Politechnice Śląskiej. Widz polega na tym że większość stacji kupuje paliwo od jednej hurtowni u nas w okolicy mam na myśli województwo śląskie jak i małopolskie jest to rozlewnia paliw w Trzebini. Tak więc w większości zależy to tylko i wyłącznie jak mocno paliwo było ,,chrzczone" ci z nas którzy mieli okazje pojeździć swoja Bunią u naszych zachodnich sąsiadów na tamtejszym paliwie wiedza o co chodzi, auto nabiera mocy jak by ktoś drugi silnik włożył do bagażnika. A wystarczy zwiększyć tylko liczbę oktanową niestety taki proces chemiczny jest drogi i zamiast poprawić jakość paliwa tę przeznaczoną na to kwotę ktoś zgarnia dla siebie. Co do shella to faktycznie tam ostatnio było wyjątkowo kiepskie paliwo najwyraźniej zakupili gorsza partie towaru w końcu mają prestiż na rynku wiec nikt nie zauważy