[E46] Oświetlenie wnetrza (Problem)

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
walker

[E46] Oświetlenie wnetrza (Problem)

Post autor: walker »

Witam proszę o pomoc nie chcą się oświecić dodatkowe lamki w aucie. Sprawdziłem żarówki, bezpieczniki i wszystko ok może ktoś miał juz taki problem

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

A "magnesy" na drzwiach, czy jak to się tam nazywa...
Które dokładnie nie świecą, bo na fotkach wszystkie mają światlo.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
walker

Ale jak otwieram drzwi to wszystko jest ok tzn lampki w aucie sie oswiecaja rozchodzi mi sie o te dodatkowe oswietlenie co widac na zdjeciach i zadna z 4 lampek niechce sie oswiecic <pomocy>
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

zmieniłes lamki czy juz takie były ? Zeby swieciły te jupiterki musisz je przerobic bo masz instalacje pod te normalne i te Ci sie nie oswieca
walker

NO niewiem jak kupilem to juz byly ale dzieki jakos sobie to przerobie
Pablo

Post autor: Pablo »

Ja w e34 miałem normalne lampki i zakładałem teraz z jupiterkami przód pasuje bez niczego tylko wtyczke wpiac i wszystkie dzialaja jak powinny jedynie z tyłu jest inna kostka która musze wyciac ze starej lampki i wlutowac w nowa ale kable sa te same wiec zobacz moze tez byly inne kostki i komus sie nei chcialo przerabiac
wielebny

Post autor: wielebny »

To są lampki z M-pakietu. Mając seryjną instalację elektryczną trzeba poprowadzić kilka przewodów. U siebie zmieniałem światełka i z przeróbkę spokojnie wykonasz w jedno popołudnie.
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

Nie dalej niż dwa tygodnie temu wkładałem m-pakiet do środka i żadnych dodatkowych przewodów poprowadzić nie musiałem, wszytsko działa bez zarzutu.
Ostatnio zmieniony 2009-04-10, 15:11 przez El Diablo, łącznie zmieniany 1 raz.
wielebny

Post autor: wielebny »

Ja miałem po prostu z tylu poprowadzone tylko 2 żyły więc jupiterki nie miały jak świecić. Musiałem poprowadzić dodatkowe zasilanie do jupiterków.
ODPOWIEDZ