[E36] cabrio cos dziwnego!! pomocy!!!
[E36] cabrio cos dziwnego!! pomocy!!!
witam!! ostatnio zauwazylem ze podczas jazdy gdy zalaczylem dlugie swiatla to nagle cale oswietlenie licznika radio itd zgaslo i szarplo autem trwa to moze sekunde auto mialo nie rowne obroty i po tym wszystko bylo ok!! az do dzis kiedy znowu sie to stalo siedzialem w aucie na zgaszonym silniku i wlaczylem dlugie swiatla a tu nagle ciemno wszystko zgaslo zadne swiatla nie dzilaly po przekreceniu stacyjki bylo zero reakcji poprostu nic nawet silnik nie przekrencil ale po 5-10 min wszystko wrucilo do normy tylko ze rozregulowaly sie szyby i data godzina sie wyzerowala!!!! i znowu falowaly obroty!!! co sie moglo stac????? bo nie mam pojecia!!!
Ostatnio zmieniony 2009-04-10, 20:19 przez gamek2, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablo, no wlasnie pisalem o tym problemie na innym forum i pisza to samo!!! a jak nie to to moze byc alternator!!!
[ Dodano: 11 Kwiecień 2009, 09:45 ]
a wiec tak bylem dzis rano sprawdzic akumulator i pokazuje na zielono czyli jest dobry! klemy tez sa ok!! jak go odpalilem to chodzi rowno jak by nigdy nic sie nie dzialo!!!
[ Dodano: 11 Kwiecień 2009, 09:45 ]
a wiec tak bylem dzis rano sprawdzic akumulator i pokazuje na zielono czyli jest dobry! klemy tez sa ok!! jak go odpalilem to chodzi rowno jak by nigdy nic sie nie dzialo!!!
gamek2, tydzien temu mialem to samo. Tyle ze na swiatlach normalnych. Bylo poprostu zwarcie na kablu w lampie bo przez przypadek sobie przytrzasnalem kabelek przy zamykaniu lampy. Sprobuj tak zrobic: odkrec wtyczke z jednej lampy i zapal dlugie i jesli nic sie nie dzieje to pozniej wloz wtyczke i sprobuj z druga lampa tak samo. Wtedy bedziesz wiedzial w ktorej cos sie dzieje nie tak.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
Krzys,spoko ide sie z tym pobawic!! dam znac pozniej czy to byly kable
[ Dodano: 11 Kwiecień 2009, 14:11 ]
wlasnie wrocilem i dupa sprawdzilem kable ale one wygladaja wszystkie jak nowe nie zauwazylem zeby gdzies bylo przebicie!!! co najlepsze to pojezdzilem i bawilem sie tymi dlugimi i nic sie nie dzieje!!!!!
[ Dodano: 11 Kwiecień 2009, 14:11 ]
wlasnie wrocilem i dupa sprawdzilem kable ale one wygladaja wszystkie jak nowe nie zauwazylem zeby gdzies bylo przebicie!!! co najlepsze to pojezdzilem i bawilem sie tymi dlugimi i nic sie nie dzieje!!!!!
sprawdzalem jeszcze raz wszystko i jedna klema byla luzna praktycznie wcale nie byla przykrecona dokrecilem ja caly dzien jezdzilem i wszystko jest ok!!!
IVAN, ja tez staram sie zawsze robic sam tyle ile umie!! ale z tym nie ma zartow bo byl mocny spadek napiecia a takie cos moze zniszczyc wszystkie moduly z dachu a to nie jest tania sprawa!!!
IVAN, ja tez staram sie zawsze robic sam tyle ile umie!! ale z tym nie ma zartow bo byl mocny spadek napiecia a takie cos moze zniszczyc wszystkie moduly z dachu a to nie jest tania sprawa!!!