[E46] Jakie sprężyny na tył ??

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

[E46] Jakie sprężyny na tył ??

Post autor: zdziaszek »

Ostatnio zakupiłem do mojej e46 18" alufelgi. Tył 9" przód 8", z oponkami 225/40. oczywiście ły auto mam na seryjnym zawieszeniu a gość co mi sprzedał fele zapewniał że cały sezon na nich jeździł w swojej e46 i też na seryjnym zawieszeniu. Po założeniu i pierwszej rundzie moim autem okazało się że tył jest zbyt miekki i na nierównościach opona trze mi o nadkole ;/ Dlatego muszę jak najszybciej coś z tym fantem zrobić. Obniżyć całego auta zbytnio nie chce, jedynie trochę utwardzić tył żeby komfort jazdy w miarę możliwości dalej był zachowany.
Co możecie mi na to poradzić? Czy może starczy wymienić same sprężyny z tyłu (bo myślę że podkładanie sprężyn jakimiś gumami jest bez sensu) ?? Jeśli tak to jakie polecacie ? Tylko mówię od razu, nie chcę obniżać całego auta...
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

raczej amortyzatory najpierw jakies sportowe. Albo zmiana z tylu opon na 225/35/18
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

raczej amortyzatory najpierw jakies sportowe. Albo zmiana z tylu opon na 225/35/18
Krzys teraz mam 225/40 wiec nie lepiej dac 215/40 ?? Bo nadkole trze z boku opony a nie o jej bieznik... Same sportowe sprężyny nie pomogą ? Bo myślę że te już mogą nie spełniać dobrze swojej funkcji, bo 130tys km jest już na nich zrobione...

Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

A do przodu nie potrzebujesz sprężyn???
Mam na zbyciu -50, nówki.
PW jakby co.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

zdziaszek, ale nie kupisz twardych i serynjych sprezyn. Wszystkie utwardzane sa sporotow i krotsze. Do tego trzeba miec sportowy amor zeby bylo sztywno.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Post autor: dave »

Eibach robi -40/20 koszt jakieś 800 :wink:
Obrazek
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

ja bym dal gumy, mam takie , mozesz wpasc i sprawdzic, nic zlego to nie jest tymbardziej ze nie chcesz nizej auta dawac :bmw:
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

k64 pisze:ja bym dal gumy, mam takie , mozesz wpasc i sprawdzic, nic zlego to nie jest tymbardziej ze nie chcesz nizej auta dawac :bmw:
Heh, przed chwilą z Łęgu wróciłem... Gumy miałem kiedyś w golfie, ale zbytnio mi nie pomogły... A kiedy mogę do Ciebie podjechac ??

[ Dodano: 14 Kwiecień 2009, 16:22 ]
Krzys pisze:zdziaszek, ale nie kupisz twardych i serynjych sprezyn. Wszystkie utwardzane sa sporotow i krotsze. Do tego trzeba miec sportowy amor zeby bylo sztywno.

dzwoniłem przed chwilą do kumpla do Inter-Cars i mi powiedział że mają utwardzane sprężyny i to takie długie jak seryjne. takie dobrej firmy to 180zł/ szt

ODPOWIEDZ