Witam, od jakiegoś miesiąca przesiadłem się z mojej wysłużonej E38 do E46 2000rok 2.8 litra automat. Chciałbym się dowiedzieć jak ze spalaniem u was bo moja w mieście na całym baku 63 litry przejeżdża około 380km czyli wychodzi z 16 litrów na 100km. Byłem ostatnio na komputerze w M-Auto i powiedzieli, że był jakiś błąd mieszanki lecz skasowali no ale po tym skasowaniu dalej pali tak samo
Niewiem czy to normalne spalanie czy czasami nie za duże, w sumie automat + nie jeżdże nadzbyt ekonomicznie
dobra to co może być przyczyną jęśli komputer nie wywala błędów? (niby jakies tam skasowali tydzien temu, jutro jade znowu na komputer przy okazji wymiany klockow i pompy wspomagania)
jutro zobacze czy zadne bledy przez ten tydzien nie wyskoczyly, jesli nie to kupie inna sonde bo widze na allegro uzywki po 100wke lataja to zaryzykuje zmienic
1) zmieniałem dzisiaj klocki przód i jak się okazało był zapieczony zacisk hamulców na 1 kole po usunięciu usterki spalnie spadło o 4litry
2) uszkodzona przepływka, po podmiance na przepływke z innego auta spalanie spadło o 3 litry, nowa przepływka już zamówiona