Witam
Jak w temacie musze zmienić amorki z przodu w mojej E30 i z tego co szukam po allegro to są wkładu do kolumn Mcphersona, powiedzcie mi bo nigdy tego jeszcze nie robiłem...w jaki sposób przełożyć amorek? dużo roboty przy tym? da się to w ogóle zrobić garażowym sposobem? Pozdro i czekam na informacje
[E30] Wkłady amortyzatorów przód
Oczywiście że zrobisz to garażowym sposobem, ale dobrze jest mieć ściągacze do sprężyn bardzo ułatwiają prace.
Musisz wyjąć całą kolumnę na zewnątrz samochodu, potem jedna śruba i amor jest na wierzchu.... to w takim dużym skrócie.
Pamiętaj że każdy amortyzator w kolumnie zanurzony jest w oleju który go chłodzi i są dwa rodzaje amortyzatorów - mają różne średnice.
Jeśli chcesz konkretny opis to daj znać... jutro opiszę dokładnie, albo przyjedź to je wymienimy.
Pozdrawiam.
Musisz wyjąć całą kolumnę na zewnątrz samochodu, potem jedna śruba i amor jest na wierzchu.... to w takim dużym skrócie.
Pamiętaj że każdy amortyzator w kolumnie zanurzony jest w oleju który go chłodzi i są dwa rodzaje amortyzatorów - mają różne średnice.
Jeśli chcesz konkretny opis to daj znać... jutro opiszę dokładnie, albo przyjedź to je wymienimy.
Pozdrawiam.
AUTO KONSERWACJA PODWOZIOWA...chcesz wiedzieć więcej, pisz na prv lub GG.