[E46] Zmiana przedniego oświetlenia

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Artur330d

[E46] Zmiana przedniego oświetlenia

Post autor: Artur330d »

Witam. Potrzebuję opinii forumowiczów na temat zmiany oświetlenia przedniego. Chce zmienić lampy przednie tylko nie wiem na jakie czy na nowe oryginalne czy jakieś inne. Potrzebne mi wasze opinie i propozycje razem z fotkami takich lamp.
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

A co Ci się nie podoba w obecnych lampkach???
Wzór po lifcie Ci nie podejdzie bez wymiany blotników, choć nie wiem czy o to Ci chodzi.
Zdania jakich możesz się spodziewać nie będą raczej oscylować nad zmianą.
Zostaw to co masz, jeśli klosze są już lekko zmatowiałe to poszukaj nowych, albo daj do wypolerowania i ładnie się przód odświeży.
Artur330d pisze:nie wiem na jakie czy na nowe oryginalne
Dowiadywałeś się ceny w ASO???
Artur330d pisze:czy jakieś inne
W żadnym wypadku :/
Artur330d pisze: Potrzebne mi wasze opinie i propozycje
To moja opinia i propozycja
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Artur330d

Chciałbym w nich coś zmienić bo są już niefajne. Do tego ringi by się przydały a m się za to nie biorę bo to spieprzę
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zdziaszek »

_Marcin_ pisze:A co Ci się nie podoba w obecnych lampkach???
Wzór po lifcie Ci nie podejdzie bez wymiany blotników, choć nie wiem czy o to Ci chodzi.
Zdania jakich możesz się spodziewać nie będą raczej oscylować nad zmianą.
Zostaw to co masz, jeśli klosze są już lekko zmatowiałe to poszukaj nowych, albo daj do wypolerowania i ładnie się przód odświeży.
Artur nie planuje zmiany na lampy po lifcie... Szuka poprostu jakiegoś rozwiązania w zamian za światła które aktualnie ma w aucie...

Klosze które ma Artur wygladają jakby byly już wypalone i to dosyć mocno... Są nie tyle zmatowiałe, co "przyciemnione"... Z tego co mi wiadomo to ich się już nie da zregenerować, jedynie wymienić...

Moim zdaniem w grę wchodzi kupno refelektorów ksenonowych oczywiście oryginał BMW (nowe lub używane ale dobre), lub kupno nowych kloszy (lub lamp) takich samych jakie są obecnie zamontowane...
Wszystko zależy od tego jakie fundusze są do przeznaczenia na ten cel...
Zdecydowanie nie polecam jakiegos "pseudo" tuningu - czyli lamp soczewkowych z zespolonym kierunkowskazem z allegro w których nawet wysokośc trzeba ręcznie regulować... Nawet bogatsza wersja tych lamp (z silniczkiem) też mi się nie widzie, ale to tylko moje zdanie... Poza tym przeważnie dopasowanie takich reflektorów do karoserii też niestety pozostawia bardzo wiele do życzenia, nie wspominając już o parowaniu od środka...

[ Dodano: 12 Maj 2009, 21:11 ]
Artur330d pisze:Chciałbym w nich coś zmienić bo są już niefajne. Do tego ringi by się przydały a m się za to nie biorę bo to spieprzę
Jak będziesz potrzebował pomocy to już wiesz gdzie mieszkam... xD
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
Artur330d

Myślę właśnie o nowych kloszach lamp. Ksenon nie, normalne świetlenie standardowe ale "świeże" no i nie tuningowe tylko normalne.
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zdziaszek »

Artur330d pisze:Myślę właśnie o nowych kloszach lamp. Ksenon nie, normalne świetlenie standardowe ale "świeże" no i nie tuningowe tylko normalne.
Juz wczoraj patrzyłem na allegro po samych kloszach z myślą o Twoich lampach, niestety takowych nie znalazłem... Jutro popytam kilku znajomych którzy na codzień zajmują się częsciami samochodowymi...
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
Artur330d

Znalazłem klosze firmy DEPO zamienniki lamp do mojej 3. Wyglądają identycznie jak oryginały. Czytałem troszkę o nich na forach i same pozytywne opinie słyszałem a jak to jest rzeczywiście ?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Artur330d pisze:a jak to jest rzeczywiście ?
Ja mam jedna DEPO po prawej i od Boscha różnią się tylko napisem.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Artur330d

Aha wiec potwierdza się to co czytałem na necie,że lampx depo praktycznie wygladem i jakoscia nie odbiegaja od lamp oryginalnych.
ODPOWIEDZ