Posiadam w swoim e36 climatronic 2 strefowy.Poprzedni właściciel należycie dbał o auto,ale klimę nie wiem gdzie serwisował.Sprawowała się dobrze,aż w zeszłym roku trzeba było odgrzybić itp i napełnić czynnikiem chłodzącym.Chłodziła jak zawsze.Niedawno,podczas tegorocznych wyższych temperatur zauważyłem że nie sprawuje już się tak dobrze jak kiedyś.Bezpośrednio po zimie tego nie odczułem,ale teraz jak temperatury są wysoki,zbliżone do letnich np. dzisiaj to da się odczuć że nie leci tak mroźne powietrze jak kiedyś-można się było pochorować.Jak myślicie czym jest to spowodowane?Zły czynnik chłodzący?Może jakiś filtr albo coś się stało w zimie z klimą?Mamy jakiegoś speca od klimatyzacji?Pozdrawiam.
_Rafał_ pisze:klimatuzacje powinno się odgrzybiać i nabijać co rok
pierwsze slysze.
Odgrzybiamy przy napelnianiu klimy. Nie trzeba co rok.
Moze wymien filtr przeciwpylkowy!? Trzeba pamietac zeby zima tez wlaczac czasem klime!!
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
Tak,w zimie włączyłem ją parę razy,ale nie wiem czy właśnie nie te pare razy za mało...A gdzie znajde w.w filtr w aucie? Też o tym myślałem ale nie wiem gdzie on jest
Może mi ktos pomóc gdzie znajduje sie ten filtr kabinowy?Bo słyszałem o 2 wersjach-pod schowkiem pasażera no a 2 to pod szybą tzw filtr dmuchawy.Ja mam climatronic 2 strefowy,ale czy jest na to jakaś reguła gdzie jest ten filtr?Auto z 98 roku.
Już zrobione Filtr kabionowy pod schowkiem od strony pasażera-2 razy w roku zalecane jest go wymianiać,monimalnie raz (15000 km).to była głowna przyczyna,róznica od razu zauważalna.Dzięki Krzyś za podsunięcie idei o tym filtrze.Pozdro