[E36] Przewietrzanie na postoju

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
IVAN

[E36] Przewietrzanie na postoju

Post autor: IVAN »

co wiecie na ten temat, skąd wiadomo czy jest taka funkcja dostępna? jak ktos coś wie to prosze pisać :wink:
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Chodzi ci o otwieraniu lub zamykaniu szyb z kluczyka ?
Pablo

Post autor: Pablo »

Jezeli sie eni myle to aby miec przewietrzanie an postoju to trzeba meic webasto
Admin
Site Admin

Post autor: Admin »

Pablo pisze:Jezeli sie eni myle to aby miec przewietrzanie an postoju to trzeba meic webasto
a gdzie tam wystarczy szyby miec otwarte :P

a tak na powaznie to pierwsze słysze o takiej funkcji :)
IVAN

jest coś takiego nawet w instrukcji obsługi e36 pisze o tym ale właśnie być może musi być webasto ale właśnie nie wiem dokładnie
Obrazek
udolf
Małopiszący

Post autor: udolf »

witam! w przypadku e36 nie musi byc webasta(nie wiem jak w innych modelach) natomiast musi byc pełny komuter i(chyba) climatronic, dane(o ktorej ma sie auto przewietrzac) wprowadza sie jedna z funkcji komputera, mozna ustawic maksymalnie dwa przewietrzania dziennie, z szybami to nie ma nic wspolnego, tylko zalacza sie dmuchawa i nawiewa swieze powietrze do samochodu, musze zerknac do ksiazki to napisze dokladnie jak sie to programuje.
IVAN

no właśnie tez mi sie tak wydaje, a ja mam climatronic i 18 przyciskowy OBC próbowałem to ustawiać ale nie za bardzo mi to idzie, dlatego pytam czy może ktoś wie co i jak :wink:
udolf
Małopiszący

a wiec tak, musi dzialac zegar cyfrowy a kluczyk w polozeniu 1 (w stacyjce)

Naciskasz dwukrotnie przycisk TIMER -dla pierwszej godziny wlaczenia (jesli chcesz druga to trzykrotnie wciskasz TIMER)
Potem wybierasz godzine przyciskami po lewej stronie komputera(1,10,100,1000) i zatwierdzasz SET/RES

"Po wprowadzeniu na wyswietlaczu pojawia sie * (gwiazdka) i swieci dioda-mozna wiec poznac ze godzina włączenia została wprowadzona"
IVAN

ide to zaraz sprawdzić :) jak cos to potem zdam relacje ;)

[ Dodano: 14 Czerwiec 2009, 15:07 ]
więc byłem zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś ale jedyne co się stało to coś zaczeło tak brzęczeć ale napewno nie dmuchawa więc dalej nie wiem za bardzo o co chodzi niby się coś załączyło ale nie wiem co :???:
udolf
Małopiszący

jutro wrzuce zdjecie z instrukcji , moze cos przeoczylem jak pisalem. pozdrawiam
IVAN

jakos ucichło i dalej nie wiem nic konkretnego na ten temat :???:
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

mi sie raz udało załączyc ogrzewanie na daną godzine ze wsiadlem do auta i mialem cieplutko w zime :mrgreen: ale teraz nie wiem czy bym to zrobił , natomiast co do chlodzenia to nie wiem ... ale chetnie sie dowiem :lol:
IVAN

ogrzewanie tak jak piszesz to musi być webasto ;) i wtedy można ale własnie mnie interesuje czy do przewietrzania też musi być czy jakoś inaczej to działa ;)

ps gratuluje że Ci sie udało :mrgreen: :br:
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Ja mam webasto i nic mi sie z nim narazie nie udało :D
ODPOWIEDZ