[E39] montaz chromowych ramek zegarow

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
piotrek E39

[E39] montaz chromowych ramek zegarow

Post autor: piotrek E39 »

potrzebuje pomocy w dziedzinie rozebrania zegarow chodzi o te spinki o ksztalcie + z tylu licznika nie moge sobie z nimi dac rady. powiecie jak sie je wyciaga??
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

przekręca się je.... o 180 stopni jak dobrze pamiętam...
piotrek E39

przekrecam i nic jedna sie zlamalanawet zrobilem sobie taki kluczyk do tego. to powinno sie przekrecic i wejsc do srodka a ja krece i nic jeden sie zlamal jak dokladniej mam tym manipulowac??

[ Dodano: 18 Czerwiec 2009, 22:13 ]
nastepna ulamana chyba nie o 180 stopni:/
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

nie powinno nic wejść do śroka, przekręca się do odpowiedniego miejsca aby odblokować oprócz tego jeszcze trzeba powykręcać śróbki gwiazdkowe (torx)

Generalnie to możemy się jakoś ugadać to Ci pomogę bo nie umię napisać tego :DDD
piotrek E39

uporałem sie już z tym faktycznie nic nie wchodzi do środka tyko trzeba je ustawic w miejscach tych naciec i wtedy juz zostaje wypiac zaczepy co sa na górze i dole licznika i wychodzi bez problemu. dodam że te spinki + sa zamontowane na stałe i one nic w srodku nie blokuja poprostu trzeba je nastawic na tyle ile plastik da sie wygiąć żeby tylko przeszly przez obudowe,ale trzeba to robić bardzo delikatnie. wielkie dzieki kolego za chec pomocy.
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

no i fajnie...
ODPOWIEDZ