[E39] jak sprawdzic czy ma silnik z vanosem

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
piotrek E39

[E39] jak sprawdzic czy ma silnik z vanosem

Post autor: piotrek E39 »

kumpel pyta czy jest jakas stronaka zeby po nr vin sprawdzic czy silnik ma vanosa czy tez nie, mam taki dekoder nr vin ale w nim nie pisze czy silnik ma vanosa.
Pablo

Post autor: Pablo »

PO Vinie nie sprawdzisz ale na oko mozna latwo sprawdzic tzn silnik z vanosem od strony chlodnicy przy pokrywie zaworow ma takie wybrzuszenie jakies 5cm a silnik bez vanosa ma rowną pokrywe na zdjeciu ponizej masz moj silnik z vanosem

Obrazek
piotrek E39

to jest e34 m50?? 525??
a w e39 bedzie troche inaczej to wygladalo ale generalnie mam szukac u niego wybrzuszenia. ok wielkie dzieki
Pablo

tak to jest e34 m50b25 ale wszystkie silniki po tym samym sie poznaje bo w e39 masz pewnei m52 ale w vanosie akurat niema roznicy wygladaja tak samo ;)
piotrek E39

ja mam vanosa i faktycznie jest wybrzuszenie wielkie dzieki. daje info kumplowi niech sobie sprawdzi jak chce

[ Dodano: 23 Czerwiec 2009, 10:38 ]
a jeszcze jedno pytanko jak sprawdzic czy vanos jest pojedynczy czy podwojny??

[ Dodano: 23 Czerwiec 2009, 10:39 ]
a jak sprawdzic czy vanos jest podwojny czy pojedynczy??
Pablo

Vanos podwojny:
Obrazek

Vanos pojedynczy
Obrazek
piotrek E39

wielkie dzieki teraz jestem obczaskany w vanosach hehe pozdrawiam oczywiscie klikam punkt dla ciebie
ODPOWIEDZ