[E36] miech --> BMW 318 SEDAN

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

[E36] miech --> BMW 318 SEDAN

Post autor: miech »

Witam wszystkich serdecznie na początku trochę wstępu... :)

O BMW marzyłem od wczesnego dzieciństwa kiedy jeszcze daleko było mi do prawo jazdy na początku była to E30, lecz kiedy sąsiad zakupił 316-stkę [E36] w 1996 uznałem, że to jest to co muszę mieć. Zatem po zdaniu prawka nie było mnie stać na zakup auta z marzeń więc tłoczyłem się maluchami przy których majsterkowałem żeby to jakoś wyglądało, ale nigdy to nie było to po czym kupiłem Kadetta 1.4i już coś zaczęło się dziać lecz marzenia powróciły więc w końcu postawiłem na swoim. Auta szukałem dosyć długo lecz nie mogłem znaleźć nic odpowiedniego aż któregoś dnia zobaczyłem przy drodze czarną BMW w wersji SEDAN z daleka wołała do mnie "WE¬ MNIE..." ;) Auto zostało sprowadzone z Niemiec przez handlarza po oględzinach okazało się że muszę ją mieć już nie było innego wyjścia.
Rejestracja odbyła się 2009-05-04 tak też jestem jego pierwszym właścicielem w kraju

Auto ogólnie jest zachowane w pełni seryjnie co mnie najbardziej cieszy wszystko na oryginalnych częściach.

Silnik: 1.8I M43 + od 2009-08-07 jednostka doładowująca silnik: Gaz Sekwencyjny IV gen. zbiornik 45l :)

Rok produkcji: 1994-02-12

Przebieg: 167531 km (na chwile obecną)

Kolor: DIAMANTSCHWARZ METALLIC

Wyposażenie:
- ABS
- Elektrycznie ustawiane lusterka
- 4 zagłówki
- Klimatyzacja
- Centralny zamek
- Podgrzewane lusterka
- Podgrzewany zamek kierowcy
- Komputer
- Podłokietnik w tylnej kanapie z workiem na narty
- Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą
- Kierownica z poduszką powietrzną
- Regulator zasięgu świateł
- Lampy przeciwmgłowe
- Elektroniczny immobilizer

Car Audio:
Nic specjalnego
Na tyle głośniki MAGNAT Ultra
Z przodu głośniki seryjne NOKIA
Jednostką która to napędza jest radio JVC KD-G342 gdyż seryjne było bez CD
To wszystko co do nagłośnienia bo powożeniu w maluchu skrzyni i masę basu uznałem że ból głowy nie jest mi potrzebny ;)

Lampy to oryginalne HCR
Auto stoi na 15 calowych felgach BORBET a na felgach opony PIRELLI P6 205/GOR15 91H

Planowane zmiany:
Tu dwie opcję
1. Pierwsza to istna seria tak jak stoi tak zostanie ewentualnie wymiana felg
2. Druga opcja to zmiana ale też nic istotnego
- kierunki przednie na białe
- lampy tył z białymi kierunkami
- brewki na lampy (góra tylko)
- zderzaki pomalować pod kolor
- dokładki do zderzaków (przód i tył)
- przyciemnienie tylnych szyb na średnio
- blenda na tylną szybę
- elektryczne szyby

potem jakieś estetyczne zmiany w środku
- gałka
- lewarek hamulca ręcznego
- nakładki na pedały
- dodanie elementów chromowanych

PONI¯EJ ZDJęCIA PRZEDSTAWIAJ¡CE MÓJ POJAZD:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podczas robienia zdjęć pojawił się ktoś kto chciał też znaleźć się w galerii więc grzechem było go tu nie umieścić ;)

Obrazek

I to na razie tyle pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 2011-02-25, 18:58 przez miech, łącznie zmieniany 8 razy.
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Ładna, powodzenia w modach :bmw:
Awatar użytkownika
Jacko
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Jacko »

śliczna i taki mały przebieg i widze że kolega ma takie same aluski co ja mam :bmw: wielki respect !! pewnie bociek też był pod wrażeniem :D
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

kilka drobnych zmian i napewno bedzie duzo lepiej :bmw:
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
m3fist0
Małopiszący

Post autor: m3fist0 »

hehe ladna betka, prawie identyczna jak moja, tyle ze mam zderzaki pod kolor i 1.6 silnik :D a tak poza tym aluski takie same, aa i brak u mnie halogenow;d
Pablo

Post autor: Pablo »

Ogolnie jak na serie fajnie wyglada :D Widze ze wkoncu pojawil sie ktos nowy z moich okolic :mrgreen: a co do modow
miech pisze:- kierunki przednie na białe
- lampy tył z białymi kierunkami
- brewki na lampy (góra tylko)
- zderzaki pomalować pod kolor
- dokładki do zderzaków (przód i tył)
- przyciemnienie tylnych szyb na średnio
- blenda na tylną szybę
- elektryczne szyby
Co do dokladek to o czym myslales??
Przyciemnienie szyb wg mnie albo wszystkie albo nic (ale to tylko moje zdanie :P )

blenda wg mnie pasuje do coupoe a nie do sedana ale jesli ci sie podoba :P a reszta jak najbardziej an plus :D
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

co do szyb nie chce przednich zbytnio przyciemniac bo wiadomo jak sprawa z prawem stoi wiem ze do 25% mozna przyciemnic no ale mimo wszystko jak panowie policjanci beda mieli okazje to sie doczepia wiec chce pozostac tylko przy tylnych chociaz przyznam ze jak sa wszystkie na czarno to o wiele lepiej wyglada wiadoma sprawa

co do dokladki to przod http://moto.allegro.pl/item680275609_bm ... przod.html

tyl dokladka http://moto.allegro.pl/item673084337_bm ... a_tyl.html
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Ta tylna dokładka straszna :???:
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

miech, daruj sobie te dokladki jak nie chcesz stracic kasy na kilkukrotne malowanie, pekanie szpachlowanie i tak w kolko. Slonko przypiecze to dokladka bedzie pracowac w rozne strony. Lekko zahaczysz np jeża i leci w mak. Kup ori zderzaki z M pakietu albo zostaw te i pomaluj calkiem w kolor. Bo przesadzisz i zrobisz wies i choinke z auta. Ja kiedys tez mialem takie zapedy ale szybko mi sie odmienilo i chwala za to tym ktorzy mi podpowiedzieli w dobrym kierunku.

Nowy zderzak zamiennik z ABS-u kompletny:
http://www.allegro.pl/item678138800_zde ... sedan.html

i tyl uzywka:
http://www.allegro.pl/item662914208_zde ... akiet.html
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Re: 318 SEDAN

Post autor: zawias »

miech pisze:Auto ogólnie jest zachowane w pełni seryjnie co mnie najbardziej cieszy wszystko na oryginalnych częściach.
to juz lepiej niech zostanie jak masz zamiar takie gówn... dokładki zakładać :zdziwko:
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

miech pisze:co do szyb nie chce przednich zbytnio przyciemniac bo wiadomo jak sprawa z prawem stoi wiem ze do 25% mozna przyciemnic
fabryczna szyba nie ma 100% przepustowosci swiatla ... przyklejajac folie bezbarwna/antywlamaniowa juz nie masz wymaganych 75% przepustowosci swiatla ... wiec nawet jak bedzie czarna folia najdelikatniejsza to i tak niespelnia wymogow przepustowosci swiatla
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

Weselna sesja BMW ;) zdjęcia robione jakiś czas temu teraz znalazł się czas żeby je wrzucić :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2 Kwiecień 2010, 09:43 ]
Wczoraj w aucie na tyle zostały zamontowane lampy M pakietu z żarówkami kierunków Silver Vision poniżej przedstawiam dwie fotki jak prezentują się na aucie

1. Do porównania M pakiet i z żółtym kierunkiem

Obrazek

2. M

Obrazek

Na przodzie na chwile obecną nadal pomarańczowe kierunki ale czekam na dostawę dymionych mam nadzieje że będzie się to ładnie prezentować :)
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Ładnie z nowymi lampami :)
A sesja weselna widzę pod kościołem w Turzy Śl :)
Obrazek
Ariel

Post autor: Ariel »

No Mati powoli, a do przodu :) chyba trzeba zrobic sesje naszych dwoch czarnych suczek :P
Awatar użytkownika
miech
Małopiszący

Dwa zdjęcia świeżo po dzisiejszym myciu oraz słabo widoczne na zdjęciach nowie kierunkowskazy

Obrazek

Obrazek

Ariel co do sesji jestem jak najbardziej za :)

[ Dodano: 7 Czerwiec 2010, 22:22 ]
W aucie zostały wymienione żarówki wewnątrz na białe, podłączone podświetlenie nóg pasażera oraz kierowcy i zamontowana podświetlana gałka zmiany biegów foty poniżej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na zdjęciach niestety zachodzi to na niebiesko ale na żywo wygląda to o wiele lepiej przyjemny biały kolor. Planuje podłączenie również podświetlenie nóg tylnych pasażerów lecz na chwilę obecną nie mam koncepcji w które miejsce je zamocować aby nie były zbytnio na widoku.

[ Dodano: 8 Wrzesień 2010, 23:05 ]
3 nowe zdjęcia samochodu w plenerze :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 15 Listopad 2010, 17:55 ]
Tak dziś chce się pochwalić dodatkowym oświetleniem w aucie sprzęt już dawno leżał przygotowany ale dziś tj 15.11.2010 był czas na to aby podłączyć to do auta niestety zdjęcia nie okazują tego tak jak bym sobie tego życzył

Podświetlenie nóg pasażerów tył

Obrazek

Pakiet podświetlenia drzwi i ziemi gdyż denerwowało mnie stawania w ciemnych miejscach wychodzę i bach w kałużę ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym tyg jeszcze chce zrobić podświetlenie klamek, ale z tego co zauważyłem jest bardzo mało miejsca na przeciągnięcie kabla i wtedy klamka się nie domyka jeśli ktoś ma jakąś koncepcje poproszę o poradę pozdrawiam

[ Dodano: 10 Styczeń 2011, 13:40 ]
Dziś auto otrzymało ringi CCFL oraz reflektory przerobione na BH auto prezentuje się o niebo lepiej poniżej zdjęcia

Z lewej (patrząc na zdj) BH z prawej normalna lampa

Obrazek

BH w zbliżeniu

Obrazek

Normalna lampa w zbliżeniu

Obrazek

BH z ringami

Obrazek

Oba reflektory BH

Obrazek

Prawy reflektor BH

Obrazek

BH z ringami

Obrazek

Teraz do zrobienia są halogeny mam nadzieje że jeszcze w tym tyg je zrobię a jak nie to w sobotę wpierw będą żółte później ewentualnie zmienię na odymione
ODPOWIEDZ