Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Zakupilem dzis BMW e30 COUPE 1.6 m40 z padnietym silnikiem nie widze sensu w robieniu tego wiec teraz mam pytanie . mozliwie jak najmocniejszy silnik mozna wsadzic w miejsce starego bez zadnych przerobek docinania spawania itp ...
planuje zrobic maly odrzutowiec do Driftu dyfer z przelozeniem 4.10 lezy w piwnicy odkupilem za marne grosze od kolegi ktoremu sprzedalem wczesniej wtajemniczeni wiedza o ktory chodzi ... jutro bede rozmowntowywac tzn skrzynie silnik z osprzetem waly prawdopodobnie wachacze przednie
Ostatnio zmieniony 2009-07-18, 21:24 przez Grzesio, łącznie zmieniany 1 raz.
grzesio myśle że 1.8 M40 i nic nie bedziesz musiał zmieniać, a co do driftu to minimum 2.5 ale byś musiał praktycznie wszystko wymienić !! bo te cześci co służyły 1.6 mogły by tego nie przetrzymać tak myśle ktoś podziela moją uwage ??
jaco2085, wiem wim ze musze zmienic prawie wszystko tylko chodzi mi o to czy jak np wloze 3,5 litra z 5 lub 7 to czy bede musial przebudowywac komore silnika ?
jaco2085, ale wiesz ja nie chce budowac samochodu za 20 tysiecy xD tylko mam do kupienia za grosze e34 3,5 spadlo na nia drzewo po burzy i mysle czy mi to spasuje ... a jak nie bede szukac czegos mniejszego i chcialbym zobaczyc opinie bo moze na zlot przyjechalbym juz samolocikiem
Ostatnio zmieniony 2009-07-18, 22:21 przez Grzesio, łącznie zmieniany 1 raz.
nie pytałem,silnik skrzynia most hamulce wal wszystko w bardzo dobrym stanie za 3 tysiace ... tylko pytanie czy wszystko mi wejdzie przelozyc nie jest roblem ... tylko czy dziurki na srobki beda pasowac i czy nic nie bedzie trzeba docinac ani spawac ..
przeloze wszyskto jk leci ...
tylko czy np jak przekaldam silnik z 1,6 na 1,8 to wchodzi latwo ... a jak przelozyc chce cala jednostke napedowa czy tez podejdzie
mi sie wydaje że być musiał poszeżyc E30 pomierzyć i takie tam ale myśle że sie opyla bo karoseria z E30 jest leciutka a jeszcze coupe to ło... miło by latała bokiem z silnikiem 3.5
zeby wsadzic m30 do e30 jest dosyc troche dlubania operacja wykonywana miliony razy przez naszych polakow ale napewno nie zrobiswz tego na zasadzie wyjac i wsadzic tak to mozesz wsadzic 1.8 nic innego a przy 1.8 to raczej nie poszalejesz