[E39] przestalo grac orginalne radyjko

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
marcel..
Małopiszący

Post autor: marcel.. »

Koledzy mam pytanie czy do oryginalnego radyjka z bmw można jakoś podpiąć wzmacniacz aby wydobyć więcej basów itd. bez montażu tuby itp. Jedynie chciałbym w standardowe miejsca zamontować mocniesze glośniki!
Pablo

Post autor: Pablo »

marcel.. pisze:Koledzy mam pytanie czy do oryginalnego radyjka z bmw można jakoś podpiąć wzmacniacz aby wydobyć więcej basów itd. bez montażu tuby itp. Jedynie chciałbym w standardowe miejsca zamontować mocniesze glośniki!
jezeli nei miales orginalnego wzmacniacza w aucie to albo kupicz na allegro przejsciowke z kab li glosnikowych na chinche koszt jakies 30-40zł albo kupisz wzmacniacz z wyjscie hi-input ktore pozwala ciagnac sygnal bezposrednio z kabli glosnikowych
marcel..
Małopiszący

no nie mam wzmacniacza!!! jest oryginalne radio 'bmw business' na CD bez kostki eurozlącza a glośniki po 25W takze KICHA!!!!! zamontowałem mocniejsze głosniki ale radyjko nie daje rady a niechce go zmieniać!!!! masz jakis link do stronki abym wiedział o czym piszesz???? wydaje mi sie interesująca ta Twoja druga propozycja:) a w Z3 nie ma miejsca na tube w bagazniku niestety:DDD

[ Dodano: 29 Lipiec 2009, 21:51 ]
a może ktoś z "środowiska" ma do odsprzedania "zestaw"??
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zdziaszek »

juz daje link do urządzenia, które jest Ci potrzebne:

http://allegro.pl/item687095474_konwert ... niacz.html

Mając to urządzenie podpinasz kabelki do kabelków idących z radia do głośników a z konwertera otrzymujesz już sygnał "słabo wzmocniony" na wtyczkach "chinch" które za pomocą kabelka chinch-chinch połączysz z każdym samochodowym wzmacniaczem :)

W razie jakichkolwiek pytań pisz smiało na pw lub gg.
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
marcel..
Małopiszący

No super!! teraz juz powoli jaże:DD jeszcze jakbyś mi pomógł przy wzmacniaczu jaki dobrać bo głosniki(2szt.) maja po okolo 100W. Problem jeszcze taki że wszystkie kabelki od radia idące są w jednym kolorze:DD co do prawidłowego podłączenia to pokarzesz mi potem na zlocie jak sie spotkamy!! ok??:) jak bedzie czas!
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zdziaszek »

Z podłączeniem to niema problemu, jak tylko będziesz chciał to CI pomogę :) Jak będziesz chciał to zawsze możesz podjechać do mnie w innym terminie niż zlot i napewno podłączymy
Co do wzmacniacza to by trzebabyło trochę poczytać co Ci polecić, a niestety ostatnio nie mam zbytnio na to czasu...;/
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
marcel..
Małopiszący

ok!! na spokojnie!!! nie spieszy mi sie!! bo autko kupiłem zeby je mieć..poprostu i powolnymi kroczkami ulepszyć!! a akurat jestem w lekkim dołku finansowym(nieoczekiwana zmiana pracy) :mrgreen: !! jak coś znajdziesz to kliknij w tym temacie!! dzięki!! :grin:
ODPOWIEDZ