[E36] KLIMATRONIC-help

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
IVAN

[E36] KLIMATRONIC-help

Post autor: IVAN »

Witam, mam w samochodzie klimatronic i te przyciski co rozdzielaja nawiew na nogi, szybe itd swiecą ale wogóle to nie reagujetoznaczy nie zmienia nawiewu :566: co steruje tymi silniczkami co otwierają i zamykają poszczególne kanały? bo dzisiaj wymieniałem filtr przeciw pyłkowy i po zdemontowaniu schowka widać tam ten silniczek co zamyka i otwiera nawiew na nogi tylko że on nie działa wogóle, myslałem ze to ten silniczek ale okazuje sie że do niego nie dochodzi napięcie i podejrzewam że do pozostałych też. Wie ktoś co to może być?
Sobik
Małopiszący

Post autor: Sobik »

Podejrzewam że problem będzie w sterowniku "klimatronic" Widzę że kolega z tej samej gminy :) a tak sie składa że z zawodu jestem elektromechnikiem samochodowym, więc jesli będziesz chciał to można się ustawić i obadać o co tam chodzi .
IVAN

no witam :) no nie ma problemu możemy sie kiedy umówic i zobaczyć co i jak. tylko nie wiem kiedy Ci pasuje może w piątek o 19? możemy zrobić jakiego mini spota ;)
Sobik
Małopiszący

Post autor: Sobik »

he no można się na kiedy ustawić i to zobaczyć. tyle że w piątek o 19 to mi nie pasuje. może być obojętnie który dzień o tej , czy innej porze by to zrobić. a co do spociku :grin: to teraz w niedziele w rydułtowach coś ma być bo widziałem tu na forum pisali - http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?p=8539 ... 4cd9#85391 .
ja się na to pisze i raczej tez tam wpadnę :kolebka:
IVAN

no ja jak nie pojade gdzies nad wode a ma być podobno 30 stopni :P to też wpadne do R-ów ;)
ODPOWIEDZ