[E39] Pytanie laika odnośnie zmienarki

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

[E39] Pytanie laika odnośnie zmienarki

Post autor: Majk »

Mam szybkie pytanko odnośnie zmieniarki. W aucie mam radio z serii Business CD i chce dokupić do niego zmieniarkę, tylko teraz nie wiem czy musi być zmieniarka dedykowana i tylko na CD czy może być jakaś inna z możliwością odtwarzania CD/MP3. Jestem zielony w tych sprawach więc proszę się nie śmiać :razz: :mrgreen:
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Jeśli dokupisz sobie ori zmieniarkę z jakiejś beemki to na pewno będzie pasować i zadziała.
Jak planujesz coś droższego z czytnikiem MP3 myślę, że nie ruszy, nawet jestem pewien.
Poza tym oryginalnie powinien być już puszczony kabel na zmieniarkę, więc kłopot jeszcze mniejszy...
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

Witam chciał bym odświeżyć trochę temat. W dalszym ciągu jestem na etapie poszukiwania zmieniarki do auta i znalazłem takie ustrojstwo
http://allegro.pl/item718578804_zmienia ... szawa.html

Moje pytanko brzmi. Czy ktoś miał już do czynienia z czymś taki bo zastanawiam się czy opłaci się coś takiego montować. Jest to dość ciekawe rozwiązanie ale czy warto ?
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
egzekutor

Post autor: egzekutor »

jak na taki sprzet i jego mozliwosci i to ze jest to nówka cena smieszna zeby nie
okazalo sie ze jakosc jest taka sama czyli do d...
osobiscie nie znam nikogo kto takie cos mial w aucie.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Wygląda dosyć nowocześnie :roll:
Ja jednak wolałbym osobiście mieć coś co czyta audio, bo to zawsze oryginalniej brzmi.
Ale za tą cenę warto sprobować, może się okaże, że sprawuje się całkiem nieźle...
USB,Bluetooth, SD - wiele możliwości...
Chciałbym coś takiego zobaczyć na żywca i wypróbować...
Jak już kupisz to cudo - podjedź do mnie to Ci go zamontuję :wink: i obadam'y
Obrazek

PleX
Zaawansowany forumowicz

Post autor: PleX »

kolego odpusc sobie takie mody jesli juz chcesz kobinowac z audio to albo kup sobie ori zmieniarke bo bedziesz mial sporo przerobek w radiu i bez elektryka sie nie obejdzie chyba ze znasz sie na rzeczy... bo przypuszczam ze nie masz kabli pociagnietych w swojej beem do bagaznika... wiec kolejny problem polecam dwu dina swietna sprawa unikasz wszelkich problemow ja np mam u siebie takiego dalem za niego w przeliczeniu na pln-y okolo 1500zl i mam w nim co tylko pragne i kieszen na 5 CD/MP3/DVD duzy monitor LCD, procesor dzwieku muza gra jak marzenie i to mi chodzilo a plany mialem podobne do Twoich....
Było:
e36 318 sedan -> e32 730 -> e32 750iL -> e30 320 coupe -> e36 318is coupe -> e39 520 sedan ->e36 320 coupe
Jest:
e39 530i touring
e36 328 cabrio
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

PleX pisze:bo bedziesz mial sporo przerobek w radiu i bez elektryka sie nie obejdzie chyba ze znasz sie na rzeczy... bo przypuszczam ze nie masz kabli pociagnietych w swojej beem do bagaznika
W tym "wynalazku" nie trzeba ciągnąć kabli do bagażnika, wystarczy go zainstalować choćby w schowku, albo pod siedzeniem pasażera.

Wtyczka w radio i gotowe, ma grać.

Może i rozwiązanie z 2din dobre, ale żeby grało jak marzenie to za same kable trzeba dać min.
1500 pln'ów
Ja mam w audio wsadzoną jakąś "piątkę" i żadna rewelacja.

Więc gdybym już miał do dyspozycji taką kwotę to na pewno zainwestowałbym w:
-glośniki
-wzmacniacz
-małą tubę
I to wszystko na ori radiu...
... no chyba, że brakowało by mi odtw. MP3, bluetootha czy wtyka pod I-poda to raczej ów wynalazek ↑↑↑ :DDDDDD
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

Post autor: MaRio-sKaTe »

Ja u siebie w E39 mam zmieniarke nieori JVC na 12CD, która odtwarza Mp3. Niestety nie mogę Ci pomóc jak ona jest zamontowana, bo tak już kupiłem, a kable są pochowane. Tak czy tak, da sie :D
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

Małe odświeżenie tematu. Otóż mam takie radio http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=95 i znalazłem ot taką fabryczna zmieniarkę cd/mp3 (dość długo już wisi) http://allegro.pl/item1079584513_bmw_e4 ... d_mp3.html I teraz moje pytanie czy ktoś orientuje się czy te radyjko z nią zagra i czy w ogóle ja obsłuży? Nie powiem chętnie bym ją przygarnął bo męczy mnie to ciągłe wypalanie nowych CD z 19 kawałkami :/ A nie chce brać sprzętu w ciemno
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

jak chesz kupic taka zmieniarke jak na tej akcji za te 800 zł to moim zdaniem sie nie oplaca , kupil bym adapter do zmieniarki ( masz aux / czytnik kart , usb) za polowe tej ceny i raczej bardziej praktyczne

http://allegro.pl/item1070771070_zmieni ... a_3_5.html
Pablo

Post autor: Pablo »

z tego co chłopaki an 5er to testowali to kazdy jeden wyrzucal podobno szajs totalny niby ze przerywa non stop sie zawiesza i ma czeste problemy z czytaniem wiec nei wiem czy ma sens to pakowac
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

za ten badziew z czytnikiem dziękuje widziałem miałem podpięte i tak szybko jak do auta to włożyłem tak szybko wyleciało ;)
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Majk, napisz ile chcesz wydać kasy (górna granica) ;)
Coś pokombinujemy.
Najlepiej będzie jak do tego dojdziemy poza internetem ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ