[E36] LICZNIK (zgasl przebieg,obroty,wsk.paliwa i tmp)

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

[E36] LICZNIK (zgasl przebieg,obroty,wsk.paliwa i tmp)

Post autor: k64 »

działał licznik w 100% ale przestał.
mam drugi licznik i te same objawy.

nie działa PRZEBIEG w KM kody bledow itd na liczniku
nie działa wsk. paliwa
nie działa wsk. tmp silnika

reszta np. abs, lampki, migacze, podswietlenie dziala normalnie.

-MASA OK
-auto zapala normalnie.
-komputer silnika sie grzeje dosyc mocno ale to chyba normalne?

w czym moze tkwic problem. Mozliwe ze naderwalem jakis kabelek? zmiana uszczelki pod glowica, silnik rozebrany byl w maczek.
Pozniej odpalil - licznik dzialal, a pozniej juz zgaslo to o czym mowa.

jest jakis elektryk tutaj albo ktos ma pomysl?
moze jakies namiary? albo moge po kogos przyjechac, podwiesc , odwiesc , wypic flache , zaplacic i podziekowac

wielki problem :mad:
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Sobik
Małopiszący

Post autor: Sobik »

Witam , może poprostu brakuje jakiejś drugiej masy lub plusa na liczniku, trzeba według schematu sprawdzić to. albo jakiś zimny lut w liczniku. a z tym komputerem to normalne. Jestem z zawodu elektromechanikiem , więc jak coś to możesz napisać do mnie.

[ Dodano: 3 Wrzesień 2009, 14:35 ]
możesz sam spróbować od kogoś porzyczyć taki licznik na próbe, by wiedzieć czy problem jest w liczniku czy w instalacji samochodu.
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

Sobik pisze:Witam , może poprostu brakuje jakiejś drugiej masy lub plusa na liczniku, trzeba według schematu sprawdzić to. albo jakiś zimny lut w liczniku. a z tym komputerem to normalne. Jestem z zawodu elektromechanikiem , więc jak coś to możesz napisać do mnie.

[ Dodano: 3 Wrzesień 2009, 14:35 ]
możesz sam spróbować od kogoś porzyczyć taki licznik na próbe, by wiedzieć czy problem jest w liczniku czy w instalacji samochodu.

super, niestety podlaczylem drugi licznik i to samo, to jest troche rzezba ta moja wiązka bo byl silnik swapowany, silnik byl z anglika + automat, ale to nie ma zwiazku zbytnio bo auto juz chodzilo ok i licznik tez, czy jest mozliwosc ze moglbym cie porwac w jakis dzien jesli bym nie dal rady? :oops:
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

zobacz w kablach ktore idą w klapie bagażnika w swojej 318is tak mialem i okazalo sie ze kable byly przetarte , a niedzialalo mi podswietlenie licznikow , oraz na krzyż światła drogowe .. :o lewy przod swieci i prawy tyl... reszta off..
Sobik
Małopiszący

Post autor: Sobik »

Pewnie że jest taka możliwość. Można się ustawić na któryś dzień i zobaczyć o co tam chodzi.jak coś to napisz do mnie prywatną wiadomość, numer tel. też Ci mogę podać.A co do kabli w wiązce klapy, to nie ma nic wspólnego z temp. silnika ani z wskaźnikiem paliwa, więc odpada. by w tej wiązce była usterka(zwarcie ) , to jedynie mogły by być problemy z centralnym zamkiem lub oświetleniem jak kolega powyżej napisał.
ODPOWIEDZ