[E34] Wydech

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
WilQ

[E34] Wydech

Post autor: WilQ »

Witam zastanawiam sie nad przelozenie srodkowego i ostatniego wydechu z 3.5 litra.
Mam pytanie czy zmieni sie nieco dzwiek?
Pablo

Post autor: Pablo »

dzwiek sie napewno zmieni juz jak wsadzisz z 2.5 to sie zmieni
WilQ

Mam jeszcze jedno pytanie ale zwiazne z katalizatorem. Czy moge wstawic zamiast niego strumienice? W aucie mam silnik m50b20 z 1991/1992
Pablo

teoretycznie mozesz nikt ci nei zabroni ale pytanie po co ?? ja kupilem auto w ktorym byly juz wyciete katy i z mila checia bym wsadzilk tam spowrotem bo nie dosc ze nci to nei daje to jeszcze na wyzszych obrotach auto ma metaliczny dzwiek co mnie strasznie denerwuje
WilQ

mam prawdopodobnie do wymiany kata, ma juz swoje latka;/ A szkoda mi kasy zeby kupic nowy. A czy zaszkodzi taka strumienica silnikowi?
Pablo

zaszkodzic nie zaszkodzi ale bedzie kiepski dzwiek lepiej wsadzic tłumik porzelotowy bo zawsze ma on jakies tlumienei spalin i dzwiek sie zbytnio nei zmieni
WilQ

no to zamontuje tlumik przelotowy x) dziekuje za rady
Artur330d

Post autor: Artur330d »

mam prawdopodobnie do wymiany kata, ma juz swoje latka;/ A szkoda mi kasy zeby kupic nowy
jakby ci nie było szkoda to móglbyś w Hamanna zaiwestować, bardzo zmienia dźwięk, możesz posłuchać tu:330d Hamann
WilQ

a ile taka zabawka kosztuje?:>
Artur330d

Lepiej nie pytaj :D. Tu możesz trochę o tym poczytać,ale akurat do BMW E39 M5:
Motorsport forum
WilQ

a co sadzice o tlumikach firmy ulter?
Artur330d

Jeśli masz jakiś filmik dźwiękiem to ci powiem jak posłucham.
WilQ

Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Ale kopci :D ładnie mruczy
WilQ

:grin: :grin: I chyba sobie taki zaloze x)) ale to dopiero na wiosne :P
ODPOWIEDZ