[E36] Spadek mocy na cieplym silniku

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Damianfbi

Post autor: Damianfbi »

Tez myslalem ze moze byc cos ze ssaniem ale silnik normalnie sie rozgrzewa szybko dosc i obroty spadaja na okolo 700 obr/min i tak pracuje caly czas i pracuje rowno....
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

Mimo to warto wziac ten czujnik temperatury pod uwage a co do sondy to nie jest powiedziane ze bedzie duzo palic i nie rowno chodzic zalezy jak sie uszkodzila i na jakim napieciu stoi jak wogole stoi .Mialem pare razy uszkodzona sonde i raz mi palil 16 i obroty falowaly na wolnych a 2 razem 10-12 i chodzil rowno
co do katow to pozbylem sie ich wspawujac rorki i wydaje mi sie ze jest poprawa zereszta widac to w porownaniu z innymi 325 i na zlotach .Nie ma jakiegos znacznego przyrostu mocy ale jest lepiej (do tego mialem baranki i tlumik z 328 a teraz pracuje sprezarka wiec :kolebka: )
Damianfbi

Post autor: Damianfbi »

Tak wiec co proponujecie ? gdyz mam problem jestem w irladni a tutaj kazda wizyta w serwisie i podpiecia auta pod kopma to 150 E a czy sonde odrazu wykaze na kompie czy jakos inaczej ja sprawdzic? czy moze odrazu najlepiej kupic nowa i kata wyrzucic dp tego ?
ODPOWIEDZ